Nr. 04 - 28. januar 2011

Vinder vi?

I dag, fredag, den 28. januar 2011 spiller vi indendørs fodbold mod Billesborgskolen og Lygten Skole i Ravnsborghallen i Køge. Eleverne er kørt til stævnet i bus og kommer hjem først på eftermiddagen. Vi ved ikke, om vi vinder i år, men det er der sikkert mange, der håber på. Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, som rigtig mange glæder sig til. Vi har gennem årene vundet mange pokaler, som kan ses på skolen. Men vigtigere end at vinde er at have en god oplevelse. Det er vi delvis selv herre over. Vi har derfor også lovet det bedste hold i de to puljer en "fair-play" medalje. Den udleveres på skolen på torsdag til de vindende hold.

Tilskud

Alle forældre, som har søgt fripladstilskud, SFO-tilskud og befordringstilskud har nu fået besked om de har modtaget noget eller ej. Forældrene skal sende besked om bank og kontonummer til skolen, kan vi overføre pengene i næste uge.

P4 fra Danmarks Radio

I går, torsdag, den 27. januar 2011, fik vi besøg fra DR. P4 havde en direkte udsendelse om "papirrødderne", som er et projekt, vi har med 3. og 4. klasse. Eleverne arbejder med at sortere affald og genbruge f.eks. papir. Hver dag afleverer eleverne papir hjemmefra. Det vejes og deponeres i en særlig container, vi har fået opstillet i denne uge. Vi er med i et landsprojekt om håndtering af affald og genbrug af en del af dette. Det interesserede DR, derfor var de her i går og vi var med i en direkte udsendelse. I dag har 3. klasse været på besøg på Vestforbrændingen. Et tilsvarende besøg finder sted for 4. klasse den 14. februar. Hør P4s indslag fra Gideonskolen, tryk her!

Genbrugsstation

3. og 4. klasse skal på næste fredag i forbindelse med samme projekt om "papirrødderne" på besøg på Brøndby Genbrugsstation. Det skulle igen være en "øjenåbner" for korrekt sortering af affald og genbrug.

Charlotte Dyremose

I onsdags, den 26. januar 2011, havde vi besøg af den konservative politiker Charlotte Dyremose, som er medlem af Folketinget. Hun besøgte Gideonskolen på opfordring af en af skolens forældre, som med begejstring havde fortalt om deres oplevelser og indtryk af skolens arbejde. Det blev et meget positivt og gensidigt givende besøg. Tak for det.

Uddannelse

På mandag, den 31. januar 2011 kl. 19 er der møde for forældre og elever i 8. og 9. klasse. Der er dels en fælles uddannelsesorientering, som gives af UU-vejleder Jakob Hammer-Helmich, dels klasseforældremøde for de to klasser hver for sig. Velkommen.

Truede dyr

På tirsdag, den 1. februar 2011, har vi arrangeret et besøg i Zoologisk Have for 6. klasse. Den centrale del af besøget er et besøg i skolestuen. Det handler om "Truede Dyr".