Nr. 02 - 14. januar 2011

FKF-dag en succes

Foreningen af Kristne Friskoler (FKF) er en skoleforening for 36 kristne friskoler med 6533 elever. Gideonskolen er en af disse skoler. I lørdags, den 8. januar 2011, var 17 af vore medarbejdere på et heldagskursus i Vejen Idrætscenter sammen med ca. 750 andre medarbejdere fra de øvrige skoler. Det var første gang et sådant landsarrangement fandt sted. Det var en stor og inspirerende oplevelse for os alle sammen. Foredrag, workshops og udstillinger var vel tilrettelagte og gav stof til eftertanke. Vi havde tid til at være sammen som skole på togrejsen frem og tilbage og det var rigtig dejligt at være sammen på den måde.

Annette Hansen

Personale

I sidste uge begyndte Annette Hansen som medarbejder på Gideonskolen. Hun træder ind i stedet for Camilla Hansen, som er rejst til England på sprogkursus. Annette Hansen er et kendt ansigt på Gideonskolen. Dels er hun vokset op som elev på skolen, dels har hun tidligere været ansat i en periode. Vi byder varmt velkommen og håber at Annette Hansen vil trives sammen med os. Velkommen. Camilla Hansen kommer tilbage efter påske og genoptager sit job.

Testning af elever

I disse uger har vi travlt med at teste skolens elever. Det gælder stort set alle klassetrin. Der er tale om en standardiseret test i dansk læsning, forståelse og stavning. Det har dels en generel værdi at kende elevernes niveauer og få et feed back på den undervisning vi giver. Dels er det af betydning for vores ansøgningen om ekstra timer til elever med særlige behov. Disse ansøgninger skal være færdige og afsendt senest den 31. januar 2011.

Uddannelse Uden Grænser

I torsdags, den 13. januar 2011, var eleverne i 9. klasse til uddannelsesmesse i Bella Centeret i København. Eleverne mødte repræsentanter fra mange forskellige ungdomsuddannelser og fornemmede lidt mere af, hvad de forskellige uddannelser indebærer. Det er af betydning for deres egne valg af fremtidig uddannelse. I løbet af januar 2011 er der besøgsdage og præsentationer på forskellige gymnasier, handelsskoler og andre institutioner med tilbud til de unge. Det er rigtig vigtigt, at vore unge er opmærksomme på det og bruger tid til at besøge steder, som kunne være interessante.

Billesborgcup

I lighed med tidligere år har vi tilmeldt vore elever til deltagelse i årets Billesborgcup. Det er et indendørs fodboldstævne, hvor vi konkurrerer med et par andre kristne friskoler. Det finder sted fredag, den 28. januar 2011. Vi sender 7 hold i alt. 4 hold fra 4. - 6. klasse og 3 hold fra 7. - 9. klasse. Vi startede træningen i mandags og fortsætter med nogenlunde samme model i de næste par uger.

Glemt tøj

Vi har igen samlet en stor portion af glemt tøj. Det bliver lagt frem til eftersyn i næste uge. Vi beder forældre, som afhenter børn på skolen om at være ekstra opmærksom på det. Eleverne vil også få en guidet tur gennem udstillingen. Når ugen er gået samles det ikke afhentede tøj sammen og afleveres til velgørende formål.