Nr. 35 - 12. november 2010

Konsultationer

I onsdags, den 10. november 2010, havde vi skoleårets første forældrekonsultation. Med få undtagelser havde vi besøg af alle skolens elever og deres forældre. Det blev en festlig eftermiddag. Der var tid før og efter konsultationen til at hygge sig i Den gule Forhal. Man kunne bl.a. se film fra lejrskolen på Hvidekilde i september. Det er altid festligt med et sådant gensyn. I ventetiden var der gjort klar med kaffe, te, saft og lidt kage. Det var også en god anledning for forældre til at sludre lidt med hinanden. Skolen summede af liv, og konsultationerne forløb godt. For langt de fleste er det en positiv bekræftelse på elevernes gode og solide arbejdsindsats. For de få var det en anledning til at skærpe opmærksomheden på vigtige indsatsområder og forny motivationen til det daglige arbejde. Det hører også med. Mest af alt ønskede vi, at alle elever skulle gå hjem med en følelse af at de er værdsat og at vi glæder os sammen til en ny skoleperiode. Tak til alle, som hjalp til med at bage eller levere andre gode sager, som vi kunne hygge os med.

1 m3

November

Vi er kommet godt i gang med november. Det er en rigtig god arbejdsmåned. Der er ingen "skæve" fridage, så arbejdsugerne er reelle. Vi har nogle enkelte arrangementer i månedens løb.

23. november 2010: 8.-9. klasse på virksomhedsbesøg hos B. K. Medical.

26. november 2010: 9. klasse til Det Biovidenskabelige Fakultet.

26. november 2010: 5. klasse på Kastellet: "Soldaterliv under Enevælden"

26. november 2010: Mange elever er med til at pynte skolen til advent.

Glemt tøj

I onsdags havde vi fremlagt glemt tøj, som var samlet sammen siden august i dette skoleår. Forældrene fik anledning til at tage deres børns tøj med hjem. Der er stadig noget tilbage. Efter denne uge bliver det samlet sammen og givet til velgørende formål.

Elefanten endnu engang

8.-9. klasse var i går på tur til Zoologisk Have. Det var et lignende besøg, som 7. klasse havde i sidste uge. Hvorfor har musen en puls på 200 mens elefantens kun er på 40-50? Det har noget at gør med forholdet mellem dyrets overflade og volumen. Det kan regnes ud, selv om det er lidt besværligt. Når overfladen er stor i forhold til kroppens volumen er varmeafgivelsen også stor, så må blodet pumpes hurtigere rundt - derfor den højere puls. Nu ved du det!

Lys på med Ludvig

I disse uger har eleverne i 4. klasse fokus på at være synlige i trafikken. Det handler om lys på cyklen og reflekser på kroppen. Vi er med i et projekt som skal holde opmærksomheden i de mørke måneder på denne vigtige side af hverdagen, når man færdes i trafikken.

Gratis med DSB

DSB har stillet 10.000 ture til rådighed for skoleelever, som sammen med klassen skal på udflugt. Det har vi benyttet os af. Vi har på den måde friplads til alle elever, som skal på tur, hvis turens mål ligger i nærheden af en S-togsstation.