Nr. 34 - 05. november 2010

Forældre-elev-lærer

På onsdag den 10. november 2010 har vi skoleårets første forældrekonsultation. Det burde hedde: Forældre-Elev-Lærer konsultation, fordi eleven også er inviteret. Det er dybest set eleven det handler om. Derfor kan der godt være forhold, som lærer og forældre har brug for at tale om alene - og det er også i orden. Vi ønsker at konsultationen skal være en festlig eftermiddag på skolen. Der serveres kage og drikkelse. Vi viser video fra den sidste lejr og for elever, som venter på forældre er der gjort klar med kreative aktiviteter og film. Først når forældrene kommer er der adgang til den gule forhal, hvor "lækkerierne" serveres. I den øvrige ventetid må man være sammen med kammeraterne i det kreative hjørne. Vi beder dog om at elever, som kan nå hjem efter normal skoledags ophør - også går hjem. De kan så komme igen sammen med deres forældre. Velkommen til konsultation!

Undervisningsrapport

Forud for konsultationen hjemsendes årets første undervisningsrapport. Den lægges på Gideonweb i weekenden forud for konsultationen. Forældre, som har adgangskode til dette kan se rapporten via Internettet. Papirudgaven sendes med hjem mandag eller tirsdag, den 8. eller 9. november. Der er mulighed for tidsbestilling. Tilmelding til dette blev sendt med eleverne hjem i tirsdags. Vi ser frem til gode og nyttige samtaler ved konsultationen. Velkommen.

Glemt tøj

Vi har samlet en del glemt tøj sammen fra dette skoleår. Det vil vi udstille i forbindelse med forældrekonsultationen, så forældrene får mulighed for at tage deres børns tøj med hjem. Bliver der noget tilovers, så vil det blive givet til velgørende formål.

Nicholas Kristensen

Gæstelærere

I denne uge har vi haft besøg af Nicholas Kristensen fra Kolding, som har været på besøg først på ugen. Det har være hyggeligt at have ham på skolen. I onsdags var det "OD" - Operation Dagsværk - og fire af vore tidligere elever kom og udførte et dagsværk på Gideonskolen. Det betaler vi så for, og pengene går til at hjælpe flygtninge i Thailand og Burma. Det var hyggeligt at se de gamle elever igen - og de har ikke glemt, hvordan vi gør tingene her på Gideonskolen.

Elefantens volumen og areal

7. klasse var i går på tur til Zoologisk Have. Det var et besøg, som var arrangeret af Skoletjenesten ved Zoo. Vi har haft nogle rigtig gode erfaringer med de nye initiativer, som er taget af Zoologisk Have. Også dette besøg vakte opsigt. Elefanten er det største landpattedyr og derfor interessant på mange måder.

Biovidenskabeligt Fakultet

I dag er 9. klasse på ekskursion til Det Biovidenskabelige Fakultet under Københavns Universitet. Eleverne har arbejdet med et emne: "Bæredygtig byplanlægning og GPS-teknologi". Begge sider af emnet et højaktuelt, og har givet eleverne ny viden. Det har været en god oplevelse.