Nr. 33 - 29. oktober 2010

November på vej

November starter på mandag. Vi har "brugt" oktober og fornemmer efterårets omskiftelige vejr. Det har dog overvejende været opholdsvejr og enkelte dage har vi oplevet "sommer" på grund af det dejlige solskin. Vi skifter fra sommertid til normaltid i weekenden og vinder en timer og får lidt mere glæde af de lyse timer om morgenen. November er almindeligvis en mørk måned. Vi kommer til skole, mens der er mørkt og det er næsten mørkt, når vi går hjem. Det betyder at der skal gøres en ekstra indsats for at blive set i mørket. Vi har udleveret reflekser til alle elever, men de holder nok ikke hele sæsonen. Der er også grund til større opmærksomhed, når man færdes i trafikken. Elever, som cykler skal huske lygter, så de også kan se og blive set på vej til og fra skole. Vi ved ikke, hvordan vejret bliver. Det kan variere meget. Husk regntøj, varmt tøj og passende fodtøj til de forskellige dage. Vi minder også om skiftesko til indendørs brug, så fødderne holdes varme. Rigtig god efterårssæson.

Sundhed

Som led i sundhedsplejerskens udskolingsprojekt for 9. klasse deltog vi i et "sundhedseksperimentarium" i tirsdags. Eleverne fik prøvet kræfter med forskellige udfordringer, beregnet deres kondital, målt blodtryk og reaktionstid mv. Vi går selv videre med drøftelse af forskellige forhold omkring rusmidler mv. Det sker i klassens biologiundervisning. En god dag med interessante udfordringer.

I Chr. IV’s fodspor

3. og 4. klasse havde en københavnertur i tirsdags. Eleverne har i historie arbejdet med Christian den Fjerdes København og fik anledning til at besøge forskellige lokaliteter i den anledning. Der blev gået langt og flere af dem fik ømme fødder, men det var en god oplevelse. Ved hver lokalitet blev der givet et historisk input. Man så bl.a. Bryghuset, Tøjhusmuseet, Det kongelige Biblioteks have, Christiansborg Slot, Børsen, Holmens Kirke og Rundetårn. En meget indholdsrig og spændende tur - især for de historieinteresserede.

Farmaceutisk Fakultet

I dag er 8. klasse på ekskursion til Det Farmaceutiske Fakultet under Københavns Universitet. Eleverne skal arbejde med "citrusfrugter med solfaktor". Det er et program, vi tidligere har haft, og det har været en god oplevelse.

Forældrekonsultation

Onsdag, den 10. november 2010 inviterer vi til forældre-elev-lærer-samtale. Det er den første forældrekonsultation i dette skoleår. Forud for konsultationen hjemsendes årets første undervisningsrapport. Den lægges på Gideonweb i weekenden forud for konsultationen. Forældre, som har adgangskode til dette kan se rapporten via Internettet. Papirudgaven sendes med hjem mandag eller tirsdag, den 8. eller 9. november. Der bliver mulighed for tidsbestilling. Tilmelding til det sendes med eleverne hjem i løbet af næste uge. Vi ser frem til gode og nyttige samtaler ved konsultationen. Velkommen.