Nr. 32 - 15. oktober 2010

Efterårsferie

Når eleverne går hjem fra skole i dag har de efterårsferie. Hvis man deler skoleåret i fire perioder i forhold til hovedferierne, så svarer det til at første del af skoleåret er gået. Det bliver dejligt med en lille pause fra skolen og tid til familie og venner. Det er også et godt tidspunkt at se tilbage på og vurdere arbejdsindsatsen i den første del. Generelt har det været en rigtig dejlig og god periode. Der er sket meget i skolens hverdag både i forbindelse med det daglige arbejder og i forbindelse med de mange ekstraordinære begivenheder, som er afholdt. Det er et regulært arbejde at gå i skole, men når hverdagen krydres med lidt ekstra, så bliver summen for langt de fleste elever en dejlig periode. Vi ønsker alle skolens familier en rigtig god uge.

Ingen SFO

For god ordens skyld skal vi også minde om, at der ikke er nogen SFO i næste uge. Vi har oplyst om dette i skolens startpakke og også til de forældre, som det måtte have en særlig interesse for. Vi håber, at forældre som har brug for det, har fundet en løsning.

Arbejdsdag i Zoo

De to sidste onsdage har vi haft elever i Zoologisk Have fra tidligt om morgenen for at følge medarbejderne i Zoo på en arbejdsdag og selv yde en indsats. Det har været særdeles gode oplevelser, og vore elever har får megen ros for deres engagement. Ord som: Opmærksomme, vidende, lydhøre o.a. er brugt om dem. Vi er blevet bedt om at medvirke i en evaluering af dagene, da det er en ny model, man har afprøvet. Foruden det konkrete udbytte omkring dyrene og deres pasning, har der været mange elementer af erhvervsorientering.

Bonusbutik

I går afholdt vi bonusbutik på Gideonskolen. Eleverne fik lejlighed til at omsætte de bonus de har opsparet siden skoleårets begyndelse til praktiske og nyttige skoleting eller legetøj eller noget helt andet. Den gule forhal var forvandlet til et slaraffenland i festligt format. Vi tror der har været noget for enhver smag. Til de lidt større var der mulighed for at bestille tur til svømmehal, besøg på McDonald's, tid til bordtennis, fodbold og computer. Der er feststemning på Gideonskolen, når der er bonusbutik.

Motionsdag

I dag, fredag, den 15. oktober 2010, har vi afholdt en slags motionsdag på Gideonskolen. Ganske vist er det kun fra kl. 12, men idéen er at bevæge sig og skabe nogle festlige timer sammen med eleverne i alle aldersgrupper. Vi kunne kalde det "leg og bevægelse". For alle elever har der været fuld fart på i de to timer. Vi har benyttet det grønne areal langs Strandesplanaden i Brøndby kommune til aktiviteterne. Det har også tidligere været en rigtig fin oplevelse.

Arrangementer

På tirsdag, den 26. oktober 2010 skal eleverne i 9. klasse deltage i et Sundhedseksperimentarium sammen med andre elever i samme aldersgruppe. Det foregår på Vallensbæk skole. Eleverne køres i privatbiler til og fra arrangementet.

Forældrekonsultation

Husk at reservere onsdag, den 10. november 2010 til forældrekonsultation på Gideonskolen kl. 14 - 21. Der gives nærmere besked.