Nr. 29 - 24. september 2010

Kursus - nye forældre

I lørdags gennemførte vi kursus for nye forældre på Gideonskolen. Vi er ca. 1 måned inde i det nye skoleår, og det er en god baggrund til at afklare spørgsmål og blive bekræftet i barnets nye skole. Kurset gav en kort forklaring på skolens navn, og derefter en meget grund indføring i skolens pædagogiske idé og praksis. Kurset sluttede med en præsentation af Gideonskolens 14-årige historie. Der var en rigtig god atmosfære og der er grund til at sige tak til tilstedeværende forældre for deres positive medvirken.

Besøg fra Vallensbæk

På onsdag, den 29. september får vi besøg fra Vallensbæk kommune. Vi glæder os til at byde velkommen til borgmester Henrik Rasmussen, skolechef Per Kyllesbech og børne- og kulturdirektør Marianne Hof Andersen. Gennem årene har vi haft glæden af besøg fra Vallensbæk kommune på mange måder. Vi har dels haft borgmesteren på besøg mange gange, og også kommunens forskellige forvaltninger og politiske grupper har besøgt os. Det har været en rigtig god og spændende relation, som vi glæder os til at følge op på. Velkommen på Gideonskolen.

Naturvidenskabelig festival

I næste uge gennemføres dette års "Naturvidenskabelige Festival". Højere læreanstalter (DTU, Københavns Universitet mfl.) stiller undervisere til rådighed for os, som kommer på skolen med deres foredrag. Vi har for længe siden ønsket en række foredrag og fået svar på mulighederne. Det gælder eleverne i 7. - 9. klasse. Hver dag i næste uge kl. 10:15 - 11:15 har vi en gæsteunderviser som på kompetent og højt fagligt niveau giver en indføring i nedenstående emner:

Mandag 27. september 2010: Kemisk viden som værktøj i sygdomsbekæmpelse.

Tirsdag 28. september 2010: Fra mug til medicin.

Onsdag, 29. september 2010: Hvordan kan lysende natdyr i tropiske have hjælpe i kræftbehandlingen?

Torsdag 30. september 2010: Må jeg bede om et glas vand, Tak!

Fredag 1. oktober 2010: Naturen – den ultimative fabrik.

Alle Børn Cykler - ABC

Årets cykelkonkurrence er nu afsluttet. Kampagnen har varet i 14 dage. Generelt har eleverne været gode til at følge projektet. Hensigten har været at sætte fokus på børn og deres cykler og på cyklen som et nyttigt motionsmiddel. Nu tæller vi op klasse for klasse og indberetter til landsorganisationen, hvad vores skole har opnået af resultater. Så er vi spændt på at se, hvilken klasse, der har klaret sig bedst.

Adresseliste

Vi er nu klar med en samlet adresselister over alle skolens elever. Ved forældremødet fik forældre lejlighed til at checke deres oplysninger. Der var også mulighed for at udelade f.eks. telefonnumre. Forældre, som ikke var til stede ved forældremødet kan kontakte Benedikte Back, hvis de vil checke oplysningerne eller tage forbehold for telefonnumre. Den tilrettede liste vil blive sendt med eleverne hjem på næste fredag. Vi beder forældrene om at bruge listen med passende diskretion, så privatlivets fred ikke krænkes.