Nr. 27 - 03. september 2010

Ishøj Station - bagved

På mandag, den 6. september 2010 skal skolens elever ikke møde på Gideonskolen. Vi mødes på Ishøj Station kl. 08:30 fordi vi skal på lejrskole. Vi skal med S-tog til Hillerød (bus fra Farum Station) og derfra videre med lokalbanen til Kagerup Station. Elevernes bagage afleveres i en stor lastbil fra 3x34 på Ishøj Station, så eleverne kun medbringer deres håndbagage på rejsen. Vi er fremme på Kagerup Station kl. 11:39 og går det korte stykke til lejren. Så spiser vi den medbragte madpakke og fordeles på værelser inden programmet på lejren for alvor bryder løs. Programmet er en variation af workshops, samlinger og ekskursioner i lokalområdet. Vi glæder os rigtig meget til at komme af sted. Vi får mange fine oplevelser sammen og det styrker sammenhold og relationer. Velkommen på lejr.

5. september

På søndag er det den 5. september 2010. Det er en vigtig skæringsdato for en privatskole. Det aktuelle elevtal på denne dato bestemmer skolens statstilskud for det næste år. For Gideonskolen er det 143 elever. Det har vi haft siden skolestarten og der har ikke været elever, som er gået fra eller kommet til. Det er én elev færre end sidste år, men sådan har vi planlagt det. Elevlister sendes til kommunal kontrol og derefter attesterer skolens revisor tallene inden de sendes til Undervisningsministeriet til beregning.

Forældremøde

I går har vi sendt indbydelse med hjem til vores første forældremøde. Det foregår tirsdag, den 14. september 2010, kl. 19:00. Velkommen til alle forældre til årets første forældremøde. Den første del af mødet vil skolens leder give nogle generelle informationer om Gideonskolen i forbindelse med det nye skoleår. Derefter vil forældrene have tid sammen med kontaktlæreren for barnets gruppe. Vi slutter af med kaffebord.

Forældrekursus

Nye forældre inviteres til kursus, lørdag, den 18. september 2010 kl. 9:00 - 12. Vi vil fortælle lidt mere om skolens navn, historie og pædagogiske idé. Det er godt at kende skolens baggrund, så kan man forklare sig, hvis nogen skulle spørge. Der er også mange nye ord og begreber, man skal vænne sig til som forældre, når man har et barn på Gideonskolen. Det vil vi gerne give lidt uddybende forklaring på. For forældre med nye elever i 1. til 7. klasse vil det også være en god anledning til at gennemgå elevernes diagnostiske prøver og få forklaret det niveau, vi vil anbefale for elevens skolestart på Gideonskolen.

Alle Børn Cykler - ABC

Mandag, den 6. september 2010, starter årets cykelkonkurrence. Alle Børn Cykler varer i 14 dage. Det gælder om at bruge cyklen og cykelhjelmen. Men vi kan først være med fra mandag, den 13. september på grund lejrskolen. Hver elev bliver registreret, når man har cyklet til skole - og det giver dobbelt point, hvis man har husket hjelmen. For eleverne i 0.-2. klasse, og for elever med meget langt til skole eller en vanskelig eller farlig skolevej tæller det, uanset om de har cyklet til skole - blot de har cyklet en tur efter skoletid. Vi har ikke så meget plads. Cykler, som ikke kan være i stativerne, skal parkeres langs med skolens hegn fra døren hen til børnehaven, Uglebo. Cykler må ikke stå på fliserne i ganglinjen omkring skolen.