Nr. 24 - 13. august 2010

Velkommen i skole

I går, torsdag, den 12. august 2010 bød vi velkommen til et nyt skoleår på Gideonskolen. Vi byder varmt velkommen til alle skolens elever og forældre. Vi vil på en særlig måde byde velkommen til de 26 nye elever og deres forældre. For dem er der rigtig meget nyt at forholde sig til. Det vil vi gerne hjælpe dem til rette med. Vi starter på det 14. skoleår på Gideonskolen. Det er på mange måder et spændende skoleår. Det er i dette skoleår 10 år siden, vi flyttede til Vallensbæk, og når skoleåret er til ende, har vi haft skole i det fine hus i 10 år. Dagen startede med en lille gudstjeneste, hvor alle elever og rigtig mange forældre deltog. Det er en glæde at være sammen med så mange for i fællesskab at begynde skoleåret. Eleverne blev fordelt i deres grupper og derefter var der kaffe til forældrene. Der var også tid til information om skolestarten. Tak, for en rigtig dejlig dag - og velkommen til de mange herefter.

Trafik og børn

Rådet for Sikker Trafik har ekstra fokus på skolestarten. Vore elever i børnehaveklassen og 1. klasse modtog en trafikvest og en kasket med logoet: "Pas på mig!". Det vil gøre dem synlige i trafikken. Dagen før skolestarten havde kommunen lagt en stor plakat med samme tema ved skolens indgang ved cykelstien bag skolen. Det er nogle gode initiativer, som skal hjælpe børnene godt på vej i trafikken.

Svømning og idræt

Egholmskolens svømmehal er under ombygning. Derfor er der ingen svømning i overskuelig fremtid. Vi har i stedet planlagt anden idræt for de samme elevgrupper, så de får styrket kroppens led, muskler og koordination. Det fremgår af skemaet hvornår der er planlagt idræt.

Mælk

Der er udleveret mælk fra i dag. Det gælder elever, som er tilmeldt skolemælksordningen. Hvis eleverne ikke er på vore udleveringslister kan det skyldes, at man ikke er tilmeldt eller har betalt senere. Forældrene kan check dette på skolemælks hjemmeside.

Kom godt fra start

I dag har vi haft intro-forløb til eleverne. Det er rigtig vigtigt at komme godt fra start. Det glæder både gamle og nye elever. Vi har orienteret om skolens rytmer og brug af målskema mv. En god indlæring fremmes gennem rigtig brug af redskaberne. Vore elever skal gøre deres del, og huske skriveredskaber, elastikmappe mv.

Ansøgning om tilskud

SFO- og FRIPLADS-tilskud skal forældrene selv ansøge om. Der er udsendt skemaer til dette til alle skolens forældre. Ansøgningsfristen er den 1. september 2010. Spørgsmål til dette kan rettes til skolens kontor.

Fik du sagt "farvel"?

Når forældre henter deres børn i skolens SFO skal man huske at give besked til SFO-medarbejderen. Når eleverne er tilmeldt ser vi efter, om de er på skolen og afhentes på det aftalte tidspunkt af den rigtige. Hvis forældre afhenter deres børn tidligere, skal man derfor også huske at sige "farvel".