Nr. 20 - 04. juni 2010

Med lov skal land bygges

Sådan lyder indledningsordene til "Jyske Lov" fra 1241. Det står på Domhuset i København. Teksten i loven fortsætter: "... men vilde enhver nøjes med sit eget og lade andre nyde samme Ret, da behøvedes ingen Lov. Men ingen Lov er jævngod at følge som Sandheden ... " Afløseren for landskabslovene i Danmark er der flere af, men den gældende grundlov fra 5. juni 1849 fejrer vi netop i morgen på Grundlovsdag. "Sandheden" den bedste lov - det gælder også i den aktuelle situation i Danmark. Vi kommer også i år til at høre mange velmenende ord fra politikerne i anledning af dagen. Mon ikke mange af de ord beskriver den "genoprettelsesplan" som regeringen har fremlagt i de sidste par uger. I år falder Grundlovsdagen på en lørdag. Dagen er derfor automatisk en fridag - men ikke en ekstra dag. Vi lever i et land med frihed og folkestyre og loven sikrer os grundlæggende friheder og rettigheder. Der er meget at være taknemmelig for. Rigtig god Grundlovsdag.

Ingen svømning

Svømning er aflyst resten af skoleåret. Der er problemer med kloranlægget i svømmehallen på Egholmskolen. Der er planlagt en omfattende renovering, og derfor vil man foretage udskiftning af kloranlægget samtidig. Vi vil bruge timerne til udendørs idræt i det omfang vejret tillader.

FSA-prøver

På onsdag, den 9. juni 2010, har vi den næste mundtlige prøve. Denne gang er det mundtlig engelsk, som forestås af Else Lange.

SFO i sommerferien

Det varer ikke så længe - så er det sommerferie. Gideonskolens SFO har åbent i den første og sidste uge i sommerferien for de børn, som har brug for det. Forældre, som har brug for dette tilbud skal kontakte Ingelise Johansen, som har skemaer til reservation af plads.

FN’s verdensdag for vand

I tirsdags var 3. og 4. klasse på besøg på Spildevandscenter Avedøre. Det var i anledning af FN’s verdensdag for vand. Vi blev hentet og bragt tilbage i bus uden omkostninger for skolen og fik en fornem præsentation af vandmiljø og udfordringer med rent vand i vor tid. Vi fandt det meget relevant for eleverne og for skolen. Tak for en dejlig oplevelse.

Afslutningsfest

Vi minder igen om skolens afslutningsfest. Den finder sted torsdag, den 24. juni 2010 fra kl. 15:30. Det er for alle skolens forældre og nærmeste familie. Vi ved godt at tidspunktet ikke er ideelt for forældre på arbejde, men håber, at man kan "flekse" eller tage fri et par timer, så vi kan udnytte de gode timer på dagen til vores afslutning. Vi har allerede reserveret hoppeborge og pølsevogn og planlægger i øjeblikket programmet i detaljer.

Undervisningsrapport

Mandag, den 21. juni 2010 sender vi dette skoleårs sidste undervisningsrapport med hjem. Der er ingen konsultation i den forbindelse, men vi er som altid klar til at tale med forældre om indholdet, hvis der skulle være behov for det.