Nr. 13 - 16. april 2010

Vallensbæk Musikskole

I mandags havde vi besøg fra Vallensbæk Musikskole. 14 unge præsenterede deres slagtøjsensemble. To af vore egne elever var med i gruppen. Det var en stor oplevelse - ikke alene var der megen lyd - men de var rigtig dygtige. Eleverne fra 3. - 6. klasse overværede koncerten - men trommerne kunne høres langt omkring. Det var en sjov og festlig oplevelse.

Flygtninge fra Nordkorea

I onsdags havde vi besøg fra Dansk Europamission. I anledning af missionens årsmøde har de gæster fra Korea, som også fik tid i programmet til at besøge os. Det er en kendt sag, at regimet i Nordkorea internerer personer som har andre politiske og religiøse opfattelser end det officielt godkendte. Vi lyttede til vidnesbyrd fra kristne, som er flygtet fra lejrene i Nordkorea, og til nøglepersoner, som hjælper dem med at komme væk fra Nordkorea. Det er meget gribende beretninger, som efterlader stor medfølelse for den meget komplicerede situation, mange lever i. Vi er glade for at vore elever få et realistisk indblik i nogle af de forhold, som mennesker lever under andre steder i verden.

Tillykke til vores dronning

I dag fylder Dronning Margrethe 70 år. Det er en høj alder, som vores dronning bærer med stor værdighed og åndsfriskhed. Vi gratulerer Majestæten på dagen. Alle skolens elever har haft mulighed for at skrive og tegne personlige hilsener til dronningen. Vi har samlet alle disse produktioner i et ringbind, som er afleveret på Amalienborg til dronningen. Vi synes, at det er dejligt, at vi har en dronning, som ikke er langt væk, og som vi kan hylde på den runde dag.

Konference

På fredag og lørdag i næste uge - den 23. og 24. april 2010, har vi konference for alle skolens medarbejdere og bestyrelsen. Det er to år siden vi sidst havde besøg fra Sydafrika i den anledning, og det er en stor glæde for os at byde Pam og Graham Yoko velkommen på Gideonskolen. Vore venner har gæstet os mange gange før, og de kommer her for at inspirere os til det arbejde vi er midt i. Graham Yoko er leder af School of Tomorrow i Afrika og vi har siden Gideonskolens start haft særlige relationer til ham og hans familie. Senest har vore elever i 9. klasse boet hos dem i forbindelse med skolerejsen til Sydafrika i november/ december 2009. Vi glæder os til at få et indblik i, hvad der sker på den kristne skolefront rundt om i verden og blive inspireret til hverdagen på Gideonskolen.

Næste skoleår

Vi er i fuld gang med planlægningen af næste skoleår. Vi har stort set alle de elever, vi kan rumme. Den nye børnehaveklasse er fyldt op, og der er kun plads til få elever ud over dette. Vi evaluerer skolens fag og timer på de forskellige klassetrin og drøfter ud fra det, hvordan vores fagplan skal se ud til næste år.