Nr. 11 - 26. marts 2010

Påske

Påskeferien står for døren. Påske er en af de vigtigste højtider for os. Vi har på skolen gennemgået påskeugens begivenheder og dermed frisket op på hukommelsen om, hvad det vigtigste er. Palmesøndag hyldes Jesus som kongen og rider ind i Jerusalem på et æselføl. Han ser sig omkring og kommer tilbage næste dag med en radikal udrensning i templet. "Det er et bedehus - ikke en røverkule!" siger han. Vreden rejser sig mod Jesus fra de religiøses side, og det besluttes at tage ham til fange. Det sker Skærtorsdag aften og hele natten bliver Jesus forhørt og han sendes fra "Herodes til Pilatus" inden den endelige beslutning om hans korsfæstelse finder sted Langfredag. Opstandelsen påskemorgen er en triumf. Jesus sejrede over synd og død og kunne ikke holdes i graven. Jesus bliver Guds fuldkomne offer for os alle sammen. Nu er der tilgivelse og håb om evigt liv. Gud har med sin egen plan genforenet os med sig selv på grund af Jesu Kristi stedfortrædende død og opstandelse. Tro det, og modtag det - Guds frelse til evigt liv og fællesskab med Gud selv som vores far. Kun en begrænset del af det kan forstås og forklares - det vigtigste må gribes af hjertet i tro. De historiske begivenheder kan ikke diskuteres, de er bekræftet af samtidige historieskrivere og personlige vidner - så det behøver vi ikke at tvivle på. Rigtig glædelig og velsignet påske 2010.

Forårsfest

Det lykkedes igen i år at blive klar til tiden med opsætningen af "Historien om Josef". En meget stor del af skolens elever var involveret i enten åbningskoret eller dramaet. Vi samlede igen rigtig mange af skolens familier og deres venner til en festlig aften. Eleverne gjorde det godt og der skal lyde en stor tak til Rose Broholm og alle andre, som synligt eller i baggrunden har bidraget til at få det hele til at hænge sammen.

April

Når vi mødes efter påskeferien er vi godt inde i april måned. Foråret har sat sit tydelige præg på dagene, og vi glæder os til en varmere periode. Der er heller ikke lang tid til de afsluttende prøver. Det gælder jo specielt 9. klasses elever, men prøverne vil som altid komme til at fylde meget i skolens hverdag. Lige efter påske har vi nogle arrangementer, som vi vil gøre opmærksom på. Det gælder:

Onsdag, 7. april 2010: 6. kl. på tur til ZOO, med undervisning i skolestuen: Rovdyr og byttedyr

Onsdag, 7. april 2010: 9. kl. 10:00 - generalprøve med digital prøver.

Torsdag, 8. april 2010: 1.-2. kl. på tur til ZOO, med undervisning i skolestuen: Kæledyr

Et lille eventyr

2. klasse er færdig med et lille tværfagligt projekt. De har skrevet et lille eventyr: "Gilbert og prinsessen". Resultatet er ganske farvestrålende og sjovt. Forældrene kan se resultatet, som eleverne har fået med hjem.

Påskeferie

Skolen er lukket i næste uge. Der er heller ingen SFO. Vi mødes igen til normal skoledag tirsdag, den 6. april 2010. Rigtig god påskeferie.