Nr. 07 - 19. februar 2010

Vinterferie

I næste uge er det Gideonskolens tur til at holde vinterferie. Det er en kærkommen pause efter et par måneders intensivt arbejde siden jul. Skolen er lukket, så der er heller ikke nogen SFO. Når vi mødes igen er det blevet den 1. marts, og det er jo den første forårsmåned. Mon ikke de fleste har fået sne nok i denne vinter, så vi ser frem til en periode med lidt mildere luft og lidt mindre sne. Vi ønsker vore elever og deres familier en rigtig god uge.

Red Liv

I tirsdags modtog 7. klasse undervisning i livreddende førstehjælp. Skolens sundhedsplejerske forestod undervisningen. Materialet er udviklet i samarbejde med Tryg, og hver elev har nu lånt "en model" med hjem, som de kan øve sig på. Det er et rigtig godt initiativ, som vi forsøger at lægge ind som fast undervisningsprogram på dette klassetrin.

Bonusbutik

I går var det igen tid til Bonusbutik. Siden efterårsferien har skolens elever samlet bonus - uge for uge. Nu blev det igen tid til at handle for disse bonus. Det er en glæde at kunne rose eleverne på denne måde for deres ansvarlighed og pligtfølelse over for det daglige arbejde på skolen. Vi vil ikke specielt rose de dygtige, men de flittige. Her kan alle være med - både store og små. Det er en fest, når den gule forhal er gjort klar til Bonusbutik.

Fair Play

I onsdags uddelte vi "fair play" medaljer til to hold elever. Det hænger sammen med årets "Billesborgcup" i Ravnsborghallen sidst i januar. Medaljer for at vinde kampene og turneringen blev uddelt ved stævnet. De deltagende lærere har nu afgjort, hvilke hold, som har gjort sig fortjent til "Fair Play". Vi har valgt de hold, som har været bedst til at opmuntre og hjælpe andre på vej, og som har fulgt anvisninger og regler på bedste vis. Tillykke med det.

Musik på Tværs

I torsdags startede årets musiksamarbejde med Sjællands Symfoniorkester. Vi fik besøg af en af orkesterets musikere, som præsenterede sit instrument og fortalte om sin musik og sine oplevelser. Eleverne i 5. og 6. klasse deltog i undervisningen. Som altid var det en spændende oplevelse, som vi nu følger op på i den kommende periode. Projektet slutter med en stor koncert i Tivolis Koncertsal.

Oplæsningskonkurrence

Eleverne i 7. klasse er tilmeldt en oplæsningskonkurrence i Region Hovedstaden. I begyndelsen af marts skal vore elever deltage sammen med andre fra mange skoler i oplæsning af udvalgte eventyr skrevet af H. C. Andersen. Eleverne fra 8. og 9. klasse lyttede med, og udpegede Sepideh som repræsentant for Gideonskolen. Karl blev udpeget som reserve.

Efter-fyraften-møde

I går eftermiddags havde vi igen en præsentation af Gideonskolen for interesserede forældre. Vi fortalte om skolens pædagogik og viste lokalerne frem. Dernæst blev forældrene præsenteret for skolens kristne profil, så de kan tage stilling til om det er en sådan skole man ønsker til sine børn.