Nr. 37 - 04. december 2009

Advent

Det kan mærkes, at advent er kommet til Gideonskolen. Stjernerne sidder i vinduerne. Det var en festlig dag i fredags, da mange var med til at pynte op. Det er en fornøjelse at komme forbi skolen om aftenen og se lysene skinne. I hverdagen er vi begyndt at bruge juleevangeliet som månedens bibeltekst, og vi har også taget hul på adventssangen. I vore morgensamlinger gennemgår vi historien omkring Jesu fødsel. Det er jo en kendt beretning, men alligevel er der mange detaljer, som dukker op, når man systematisk nærmer sig den historiske begivenhed omkring Jesu fødsel.

Hilsen fra Sydafrika

Ib og Ingelise Johansen er sammen med 11 elever fra 9. klasse i Sydafrika. De har det godt, og oplever hver dag mange spændende ting. Den første uge har budt på besøg på ACEs hovedkvarter i Durban og et besøg på en forskole, som hedder Siyakula. Derefter deltog de i Mission Ablaze, som skulle ud for at give mad til de fattig - det var en interessant, men trist oplevelse. Der var fest og farver i uShaka med delfinshow, oceanarium og "Wet-and-Wild". I søndags var de med i kirken og viste en lovsangsdans. Den blev meget godt modtaget. Siden i mandags har eleverne været på safari og set mange spændende dyr og haft mange oplevelser. På søndag går turen til All Africa Student Convention (AASC). Det er en tur på 8-9 timer i bus. Der skal de også præsentere de mange aktiviteter, som er forberedt hjemmefra.

Solcreme med citron

I fredags, den 27. november 2009, var 7. klasse på besøg på Science Center København for at få en nærmere introduktion til fremstilling af solcreme med citron. Det var en fin oplevelse for vore elever. De var engagerede, opmærksomme og lærte noget nyt.

Genmanipulation

I torsdags, den 3. december 2009, var det så 8. klasse, som skulle besøge Science Center København for at høre nærmere om brystkræft og genmanipulation. Vi har tidligere haft en gruppe med til dette arrangement i efteråret, og det var et meget spændende og informativt besøg.

Testning af elever

Else Lange er i fuld gang med at teste elever. Det er dels en forberedelse for vore ansøgninger om særlige tilskud til næste skoleår - dels for at sikre at vore elever får relevant undervisning. Else Lange tager eleverne i "puljer", så samme testning bruges rationelt.

Jul på Gideonskolen

Der er stadig lidt tid; men det går alligevel stærkt. Derfor minder vi igen forældrene om at reservere tid til "Jul på Gideonskolen" fredag, den 18. december 2009 kl. 15 -17. I dag har eleverne fået invitationer med hjem. Hver elev har fået 3 invitationer: En til at beholde og to til at dele ud til den nærmeste familie.

Praktik

I denne uge har tre af vore elever i 9. klasse været i praktik. De har ikke ønsket at deltage i skolerejsen og derfor har vi arrangeret nogle andre udfordringer for dem. Vi tror, at det bliver et godt input til deres kommende erhvervsvalg.