Nr. 36 - 27. november 2009

Advent

På søndag er det første søndag i advent. Det er kirkeårets begyndelse. Kirkeåret i den danske folkekirke begynder den første søndag i advent og slutter den sidste søndag efter Trinitatis. Advent kommer fra latin og betyder "ankomsten" eller "han kommer". Det handler selvfølgelig om Jesu fødsel. Det fejrer vi i Danmark den 24. december, og de sidste fire søndage inden har vi advent. Andre steder i verden har man valgt at fejre Jesu fødsel på andre tidspunkter.

Som sædvanligt forsøger vi på Gideonskolen at holde fokus i julen på Jesu fødsel og den betydning det har, som det er beskrevet i Bibelen. Jesus er Guds søn. Han fødtes ind i verden som et menneskebarn. Han voksede op under samme vilkår som alle andre mennesker og blev prøvet i alle ting, dog uden synd. Derfor blev Jesu offer på Golgata et fuldkomment offer, og på grund af det har Gud tilgivet alle os andre vores synd. Derfor er der ikke længere noget som behøver at adskille os fra Gud. Gennem troen på Jesus Kristus er der adgang til Gud som vores far. Himmelen er åben. Det er der al mulig grund til at fejre - ikke kun i julen; men hele året rundt.

Advent på Gideonskolen

I dag, fredag, den 27. november 2009, har vi pyntet op på skolen. Stjernerne er sat i vinduerne; dekorationerne er på plads, og stemningen er fyldt med forventning. En del af skolens elever har været med til at pynte. Det er altid spændende, når det bliver ens tur til at være aktiv på denne front. Når forældre og andre kører forbi skolen i denne weekend er der noget nyt at se på. Vi ved, at det vækker positiv opsigt og vi vil gerne sende et signal om at Gideonskolen er en kristen skole - også på denne måde.

I Sydafrika

Ib & Ingelise Johansen rejste til Sydafrika i onsdags med 11 elever fra 9. klasse. Skolerejsen har været planlagt i lang tid, og nu skete det endeligt. Eleverne skal den første uge opleve en del i området omkring Durban. De skal besøge en børnehave og et børnehjem; se nærmere på ACE’s hovedkvarter i Sydafrika; medvirke i gudstjeneste; opleve forskning omkring hajer og hajbeskyttelse; opleve dyrelivet i et reservat og ikke mindst deltage i All Africa Student Convention. Her møder de ca. 2000 unge på deres alder, som de konkurrerer med i mange discipliner: Musik, dans, sport, spil, kunst etc. Eleverne kommer tilbage igen søndag, den 13. december 2009, og så er der sikkert rigtig meget at fortælle. Kontakt til skolen sker som sædvanlig. Ønsker man kontakt med skolens ledelse, så kontakt Else Lange på tlf. 20974768.

Jul på Gideonskolen

Vi glæder os til at møde alle skolens forældre og deres familier til et festligt julearrangement fredag, den 18. december 2009 kl. 15 til. ca. 17. Der sendes i næste uge invitationer med hjem. Vi bruger en novelle af Kari Vinje: "Støvlerne" som gennemgående fortælling. I løbet af eftermiddagen vil man opleve elevernes sang, spil, dans og drama. Det plejer at været en rigtig dejlig eftermiddag. Velkommen.

Juleferien begynder

Sidste skoledag inden jul er tirsdag, den 22. december 2009. Det er en kort skoledag - fra kl. 8:30 - 11. Der er ingen SFO denne dag. Skolens personale har en frokost bagefter.