Nr. 34 - 13. november 2009

Efterår er indetid

Det er rigtigt efterår i disse dage. Gråt i gråt - overskyet og en del regn. Det er mørkt, når vi kommer i skole og mørkt, når vi kommer hjem - sådan da! Det er en årstid, hvor vi traditionelt er meget inde. Pandekager og varm kakaomælk er en rigtig god ting til lidt indendørs hygge. Det var i hvert fald anbefalingen i TV for et par dage siden. På Gideonskolen er vi jo mest inde, men det er også vigtigt med en mundfuld frisk luft og tid til at strække benene. Så lærer man bedre efter frikvarteret. Vi skal derfor igen bede om forældrenes hjælp, så eleverne er klædt passende på. Eleverne skal helst kunne tåle lidt finregn og blæst i frikvartererne. Hver årstid har jo sin egen charme - men måske er den lidt sværere at finde lige nu.

Besøg i Folketinget

Eleverne i 8. og 9. klasse har i dag sammen med Else Lange været på rundvisning i Folketinget. Det er jo altid en stor oplevelse at komme tæt på regeringssædet i Danmark. Eleverne har arbejdet med lovgivning og politiske partier, og er derfor rustet til at møde Folketinget som arbejdsplads.

Piletræer og hovedpine

Hvad sammenhængen er mellem piletræer og en hovedpinetablet kan være svært at vide, men det ved vore elever i 9. klasse nu. I torsdags var de på besøg på Det Farmaceutiske Fakultet - Farma - for bl.a. at få svar på det spørgsmål. Det er en fortsættelse af vores projekt om fokus på naturvidenskab. Vi har gennem hele efteråret haft besøg på skolen eller besøgt uddannelsesinstitutioner eller forskningssteder for at få kompetente svar på mange spørgsmål. Vi har planlagt flere lignende foredrag/besøg for andre aldersgrupper.

Revision

I onsdags var skolens revisor på besøg. Hvert år revideres skolens regnskab ved et par besøg, hvor regnskabet gennemgås grundigt for at sikre kvalitet og korrekthed. Også i år var det et rigtig godt besøg, som gav os et fint feedback.

PACE-betalinger mv

Almindeligvis ville alle forældre på nuværende tidspunkt have modtaget en opkrævning for elevernes forbrug af materialer (bl.a. PACEs). Vi har valgt at udskyde denne opkrævning og fremsender hele perioden fra august til december i slutningen af december. Forældrene skal så betale det udestående beløb i slutningen af januar 2010 sammen med skolepengene.

Invitation til jul

Fredag, den 18. december 2009. Kl. 15 - ca. 17 afholder vi "Jul på Gideonskolen", som vi har tradition for. Der hjemsendes i begyndelsen af december en særlig invitation. Vi glæder os til at se alle skolens familier med bedsteforældre og søskende på skolen. Vær også opmærksom på det tidlige tidspunkt - måske er der brug for at tage et par timer fri fra arbejde.