Nr. 30 - 9. oktober 2009

Dejlig lejrskole

Vi kom hjem igen i fredags, den 2. oktober 2009, efter 5 dejlige dage på Lyngsbo. Vejret var fantastisk. Hver morgen hejste vi flaget med udsigt til den opgående sol. Det var det helt rigtige sted at synge: "I østen stiger solen op ..." Vi har haft mange rigtig dejlige lejre, og denne her var klart en af de bedste. Der var mange gode oplevelser og et dejligt fællesskab. På vejen hjem i toget blev eleverne interviewet om, hvad der var "det bedste". Svarene varierede rigtig meget: Slikbutik, mad, stjerneløb, turen til Jelling og Økolariet, krea, rundbold og meget andet.

Bibelsamlingerne havde et fælles tema: "Vinderen er ..." Ud fra kendte Bibelske beretninger fik eleverne en fornemmelse, hvad der er vigtigt for en vinder. En vinder deler med andre, lytter til andre, lytter til Gud og er villig til at ofre sig selv for andre. Vores aftensamlinger havde mange elementer. Årets fortælling var "Stjernens Lys" af Patricial St. John. Ib Johansen fortalte den illustrerede historie, som fangede manges opmærksomhed.

De to havfruer!

Mange forældre og bedsteforældre havde fulgt vores opfordring om at sende et "gammeldags" brev. Det vakte stor glæde. Tak for det. Besøget i Jelling var en klar succes, og de to ture til Økolariet i Vejle var ligeledes rigtig spændende. Eleverne synes, at der var alt for lid tid til disse ture. På vejen hjem fik alle eleverne mulighed for en tur i Madsbyparken. Det var som altid en dejlig udfordring. Vi kom hjem som planlagt til Høje Taastrup Station. Måske lidt trætte og klar til en slap-af-weekend. Vi glæder os over at have haft endnu en rigtig dejlig lejrskole med alle skolens elever. Der ligger flere hundrede billeder på skolens hjemmeside, som man kan se, og eleverne kan genopleve de mange herlige udfordringer fra lejren.

Bonusbutik

I dag har vi haft bonusbutik. Det er første gang i dette skoleår. Eleverne har samlet bonus sammen siden skolestarten, og de er blevet omsat i praktiske og nyttige ting. Det er et incitament på Gideonskolen at få bonus for en god og ansvarlig arbejdsindsats. Der er fest og farver over sådan en bonusbutik.

Motionsdag

Over hele landet har der i dag været afholdt Skolernes Motionsdag. Mange tusinde skoleelever har løbet, hoppet, sprunget gennem dagen. Vi har vores egen tradition på Gideonskolen. Vi bruger de fine faciliteter på Strandesplanaden til vores motion. Her er alle klasser blevet udfordret til motion. Det var festligt og dejligt med en sund aktivitet.

Efterårsferie

I næste uge har vi efterårsferie. Den første del af skoleåret er klaret. Nu er det tid til en lille pause. Det er godt at lægge bøgerne lidt væk og bruge tiden til noget helt andet - gerne med familie og venner. Vi lader op til næste periode, som er tiden frem til juleferien. Det er også en god tid med ro til undervisning og dagligt arbejde. Vi ønsker alle en god uge.

Forældrekonsultation

Onsdag, den 4. november 2009 har vi planlagt forældrekonsultation. Vi forsøger igen at afvikle alle konsultationer på den dag - fra kl. 14 til 21. Reservér dagen. Der kommer nærmere information senere.

Se billederne fra lejren, tryk HER