Nr. 28 - 18. september 2009

Naturvidenskab

I dag og stort set hele den næste uge deltager vi med nogle klasser i Naturvidenskabelig Festival. På Rådhuspladsen i København er der opstillet en "videnskabelig landsby", som alle er velkommen til at besøge. I dag har vi besøgt Science-Københavns Biocenter med 9. klasse. I gamle dage hed stedet: Landbohøjskolen, men nu foregår der også andre ting. Emnet er: "Brystkræft - en historie om muterede gener". I næste uge er der en serie foredrag her på skolen, hvor højtuddannede personer fra Københavns Universitet, DTU og forskningsvirksomheder præsenterer deres emner for vore ældste elever. Programmet er sådan:

Mandag 21. september 2009: Kl. 10 - 11: Skyer, stråling, drivhusgasser, arv og miljø (7.-9. kl.)

Tirsdag 22. september 2009: Kl. 10 - 11: Den personlige genomtest (7.-9. kl.)

Onsdag 23. september 2009: Kl. 10 - 11: Fra affald til minkpels (7.-9. kl.)

Fredag 25. september 2009: Kl. 10 - 11: Jordskælv (8.-9. kl.)

Vi har tidligere deltaget i Naturvidenskabelig Festival, men der har været et par år, hvor vores lejrskole har ligget i samme uge. I år kan det kombineres, og det er vi rigtig glade for.

Adresseliste

I dag sendes skolens adresseliste med eleverne hjem. Den er opdateret med de seneste korrektioner. Vi beder forældrene om at checke endnu engang. Skulle der være fejl, så send en mail eller ring, så vi får rettet skolens database til. Vi henstiller at listen bruges med skyldig hensyn til privatlivets fred.

Hvorfor dit og hvorfor dat

I lørdags, den 12. september 2009, mødtes en del nye forældre på Gideonskolen til kursus. Det var en givende formiddag med mange informationer. Alle var enige om, at de blev lidt klogere på Gideonskolens hverdag og forstod lidt mere af skolens baggrund både den bibelske side og den pædagogiske. Der var også tid til at gennemgå diagnostiske prøver og tale med de nye forældre om elevernes første måned på Gideonskolen.

Så er der lejrskole

Vi har modtaget mange tilbagemeldinger fra forældre i denne uge. Oplysningssedlerne er blevet afleveret og registreret. Forældre, som har betalt kontant har fået kvittering for indbetalingen. HUSK at alle kontante betalinger - både lejrafgift og lommepenge - skal være afleveret senest på fredag, den 25. september 2009. Alle indbetalinger via bank skal ligeledes være på skolens bankkonto den 25. september 2009. Forældre, som måtte ønske at betale på et senere tidspunkt kan aftale dette med skolens leder.

Vi har sendt en "pakkeseddel" med hjem. Det er en minimumsliste. Vær opmærksom på det, man skal have med - og det, man ikke skal have med. Vi mødes på Høje Taastrup station mandag, den 28. september 2009 kl. 8:30. Bagagen lægges i bussen, som kører den til lejren. Bagagen skal pakkes i sportstasker eller små kufferter. Man må ikke komme med plastikposer - de går i stykker! Vi er hjemme igen fredag, den 2. oktober på Høje Taastrup station kl. 13:15 med tog fra Fredericia. Børnene bedes venligst afhentet ved ankomsten. Der er ingen SFO denne fredag. Vi glæder os til en dejlig uge.