Nr. 16 - 07. maj 2009

Store Bededag

Store Bededag er en fridag. Det ved vi nok alle sammen. Det er også gennemskueligt, at dagen må have en historie, som handler om at bede. Indtil 1770 besluttede de danske konger at indkalde til en bededag, når Danmark havde problemer. Det kunne være truende krige, økonomiske kriser, eller sygdomsepidemier. Der var mange bededage i løbet af året - flere steder var onsdag en fast bededag. Det blev forenklet i 1686 til "en ekstraordinær almindelig bededag for hele riget", og ved en helligdagsreform i 1770 forsvandt 22 helligdage fra kalenderen, men tilbage står bl.a. Store bededag. Den ligger fjerde fredag efter påske, og i år altså den 8. maj.

Det oprindelige formål - at bede - har ikke stor forankring i befolkningen. De senere år er der dog kommet en ny forståelse, og flere kirker går sammen for at bruge dagen til at bede for Danmark. Ganske mange etniske kirker har taget initiativ til at mødes for at bede, og flere traditionelle danske kirker følger med. Det synes vi er en rigtig god idé.

Velkommen hjem

I fredags kom elever og medarbejdere hjem fra Berlin efter en uges skolerejse. Det blev en rigtig dejlig tur, som lægges til de gode minder om livet på Gideonskolen. Alt forløb godt, og de planer, som var lagt, kunne gennemføres. Der er meget at se og opleve i Berlin, og vores elevgruppe fik en pæn del af de mange seværdigheder med i programmet.

Skriftlige prøver

De fleste skriftlige prøver er afviklet i denne uge. I næste uge er der en enkelt prøve - det er en internetprøve i biologi. Den finder sted onsdag, 13. maj 2009 kl. 10:00 - 11:00.

Vore elever har ikke læseferie. De har styret prøveforberedelse. Eleverne skal møde hver dag til timer, som forbereder dem til de kommende mundtlige prøver. Vi har gjort det i alle år, og har rigtig god erfaring med den måde at arbejde på. Når et fag er afsluttet, er der ikke mere undervisning i det fag, men de tilbageværende prøvefag overtager timerne, så man styrer undervisningen mod den næste mundtlige prøve. Vi ønsker vore elever en rigtig god prøveafvikling.

Engelsk i 1. klasse

ABC-gruppen er i denne uge begyndt på deres engelsk. Det er første gang de fleste møder det nye sprog, og det er altid spændende. Nogle af eleverne kan engelsk i forvejen, og de kobles på andre hold, så de kan fortsætte deres sproglige udvikling. Vi synes det er sjovt - og en ekstra kvalitet på Gideonskolen - at tilbyde engelsk til eleverne på så tidligt et tidspunkt i skoleforløbet. Det er Elsebeth Thomsen, som forestår undervisningen - det har hun gjort i ganske mange år.

Næste skoleår

I disse dage er forudsætningerne for det nye skoleår ved at være på plads. Vi har næsten alle de elever, som vi skal have. Der er et par pladser ledige i det kommende juniorlærecenter (3. og 4. klasse) men ellers er der fyldt op. Vi drøfter blandt lærerne netop nu fordeling af fag og timer til det kommende skema.

Husk:

Gideonskolens Årsmøde