Nr. 15 - 01. maj 2009

Hilsen fra Berlin

8. klasse er i denne uge i Berlin sammen med Ulla Hansen og Simon Jørgensen. De kommer hjem i eftermiddag efter nogle dejlige oplevelser. Berlin er en vigtig historisk by og har meget at fortælle om 2. Verdenskrig, den kolde krig og opbruddet i det gamle Østtyskland. Der var lagt et flot program tilrette for gruppen, og vi glæder os til at se dem tilbage igen og høre dem fortælle lidt om de mange oplevelser og indtryk.

Skolemælk bestilles nu

Skolemælk til næste skoleår skal bestilles nu. Vi er tilknyttet Mejeriernes Skolemælksordning, som leverer til Gideonskolen. De fleste forældre kender ordningen. Nu er der en lille ændring. Der hjemsendes ikke længere girokort til alle. De fleste betaler alligevel via Netbank. Hvis forældre ikke har den mulighed, har vi nogle girokort på skolens kontor, som kan afhentes. Benyt hjemmesiden: www.skolemaelk.com. Start med at finde prisen på den mælk, I ønsker og følg derpå fremgangsmåden på nettet. Er der spørgsmål til dette, så kontakt gerne skolens kontor.

Fitness

9. klasse var i onsdags på besøg i det lokale fitnesscenter på Vallensbæk Torv. Vi har længe lovet vore elever denne "overraskelse", og i onsdags kunne det lade sig gøre. Eleverne havde to timers hård træning, og det var en effektiv oplevelse af effekten af hårdt arbejde. At holde kroppen "fit for fight" er en udfordring for alle aldersgrupper, men vanen lægges i en ung alder. Vi gør meget på Gideonskolen for at følge Velfærdskommissionens anbefaling om en times aktivitet for skoleelever pr. dag. Rigtig mange af vore elever er i fuld svin i frikvartererne, og det giver mere end en time om dagen.

Skriftlige prøver

I næste uge er der skriftlige prøver for eleverne i 9. klasse. Planen ser sådan ud:

Mandag, 4. maj 2009
kl. 09:00 - 10:00: Dansk, retskrivning
kl. 10:00 - 10:30: Dansk, læsning

Tirsdag, 5. maj 2009
kl. 09:00 - 10:00: Matematiske færdigheder
kl. 10:00 - 13:00: Matematisk problemløsning

Onsdag, 6. maj 2009
kl. 09:00 - 12:30: Dansk, skriftlig fremstilling

Onsdag, 13. maj 2009
kl. 10:00 - 11:00: Biologi - Internetprøve (FSA)

Prøverne foregår i festsalen, hvor der bliver gjort klar til prøverne. Eleverne skal møde senest 15 minutter før den aktuelle prøve, og har fri, når prøven er færdig.

Yderligere oplysninger findes på skolens hjemmeside. Vælg menupunkt: lovkrav og klik på punkt 5: Folkeskolens afsluttende prøver på Gideonskolen. Spørgsmål til dette skal rettes til skolens leder.

Husk:

Gideonskolens Årsmøde

Tirsdag, den 26. maj 2009 kl. 19:00

Store Bededag

Fredag, den 8. maj 2009 er det Store Bededag. Alle elever har fri denne dag - og der er heller ingen SFO.