Nr. 14 - 24. april 2009

To måneder

Der er nu ca. 2 måneder tilbage af dette skoleår. Det er ikke lang tid, og der skal ske rigtig meget i løbet af de par måneder. Det gælder både afviklingen af dette skoleår og planlægningen af det næste. For de ældste elever gælder det slutspurten med mundtlige og skriftlige prøver, men det gælder også afslutningen af deres skoletid på Gideonskolen. Flere af eleverne har været på Gideonskolen hele deres skoletid - og andre i rigtig mange år. Det er selvfølgelig både følsomt og spændende. For alle elever er det endnu et skoleår, de lægger bag sig. Efter sommerferien rykker man et klassetrin frem - og det er også en begivenhed, som betyder noget. Vi er godt i gang med planlægningen af næste skoleår. Der er heldigvis ikke mange elevforandringer. En ny børnehaveklasse er på vej, og der er enkelte nye elever på få klassetrin. Men langt de fleste fortsætter deres forløb på Gideonskolen. Det er vi rigtig glade for. Der er et par rigtig spændende måneder foran os.

Skolerejse til Berlin

På mandag, den 27. april 2009, rejser eleverne i 8. klasse med Ulla Hansen og Simon Jørgensen til Berlin. Det er ikke et arrangement vi har tradition for på Gideonskolen, men det har lagt sig til rette på usædvanlig måde med forældres mellemkomst, og så blev det alligevel en mulighed. Eleverne rejser med bus og har tre hele dage i Berlin foruden rejsedagene. De kommer hjem igen fredag, den 1. maj 2009. Der er meget at se og opleve i Berlin, og der er lagt et fuldt program med mange besøg og kontakter. Vi glæder os på vore elevers vegne, og ser frem til at høre nærmere om deres oplevelser. Rigtig god tur.

Valbyparken

I fredags, den 17. april 2009, besøgte eleverne i Børnehaveklassen og ABC-gruppen legepladsen i Valbyparken. Det er en stor kommunal legeplads med rigtig mange nye legeting og andre udfordringer. Vejret var fantastisk og både elever og medarbejdere havde en rigtig dejlig dag. Det var et fint sted at besøge - det kan vi godt finde på en anden gang.

Så er det afgjort

På mandag, den 27. april 2009, kan vi afsløre resultatet af skolens afgangsprøver i udtræk. Vi har modtaget besked fra Undervisningsministeriet, og vi glæder os til at give eleverne beskeden. De er selvfølgelig meget spændt på udfaldet. I øvrigt er der en intens forberedelse til prøverne allerede. Der laves dispositioner til fag og emner, så man får overblik. Det er et stort arbejde, men det er meget værdifuldt at gøre sig klar på denne måde. De skriftlige prøver starter den 4. maj 2009 og de mundtlige prøver den 4. juni 2009. Der er flere detaljer på Gideonskolens hjemmeside.

Skoleledermøde

Vi havde et rigtig godt skoleledermøde i tirsdags, den 21. april 2009, på Gideonskolen. Vores skole er ideel til sådanne samlinger. Det er kun én gang hver 4-5 år, at vi får lov til at være værter for et af disse møder, som går på skift mellem medlemsskolerne.

Husk:

Gideonskolens Årsmøde