NYHEDSBREV

Nr. 11 - 27. marts 2009


Snart påske

Om en uge er der påskeferie. Først kommer Palmesøndag, hvor Jesus rider ind i Jerusalem og bliver hyldet at børn og voksne. Stemning er fin, som når en konge kommer til byen. Men det var ikke konge på den måde, Jesus skulle være. De følgende dage forbereder Jesus og hans disciple deres påskefest. Skærtorsdag kommer. Disciplene og Jesus spiser påskelammet og Jesus indstifter nadveren. Afslutningen på dagen er i Getsemane Have, hvor Jesus kæmper sin personlige kamp for at være klar til korsfæstelsen. Den finder sted om fredagen - Langfredag. En stor kontrast til feststemningen fra Palmesøndag. Måske er de samme mennesker nu med til at råbe: "Korsfæst ham!" Jesus bliver korsfæstet. Han ofrer sig selv og bliver på den måde Guds eget påskelam. Uden synd og som et retfærdigt offer, bringer Jesus det offer, som for altid er tilstrækkeligt til at bringe tilgivelse for synd og skyld for alle mennesker til alle tider. Opstandelsen påskemorgen er det synlige bevis på sejren. Jesus lever! Derfor kan vi leve og altid sikre os plads hos Gud. Hvilket fantastisk offer - og hvilken fantastisk beretning. 

Vi vandt ikke - og dog!

I fredags, den 20. marts 2009, var vi med i en oplæsningskonkurrence for 7. klasser i Hovedstanden. Gideonskolen var repræsenteret af Ditte, og hun gjorde det rigtig godt. Vi vandt ikke, men for os var det en sejr at deltage og markere os i denne sammenhæng. Ditte har modtaget et diplom for sin indsats: " Det er ganske vist!" 

Fyraftensmøde

På tirsdag, den 31. marts 2009, har vi igen fyraftensmøde. Ca. 20 familier har i løbet af de sidste par måneder ønsket nærmere information om Gideonskolen. Det har de fået. Nu er tiden kommet til en præsentation af skolen. Programmet er ganske enkelt: At se skolen, at høre mere om skolens pædagogik og kristne profil. Vi glæder os til at hilse på de interesserede forældre. 

Besøg fra Aserbajdsjan

På onsdag, den 1. april 2009 får vi besøg fra Centralasien - nærmere bestemt Aserbajdsjan. Det er arrangeret af Dansk Europamission. Vi har tidligere haft besøg på denne måde. Det er altid berigende at høre om livsvilkår i en anden del af verden. Det er kun de ældste klasser, som deltager i arrangementet. 

Generalprøve

Den 15. april 2009 skal vore elever i 9. klasse deltage i en generalprøve i biologi. Det er en internetprøve, og det er en rigtig god anledning til at afprøve teknikken. Undervisningsministeriet får samtidig klarhed over, om deres teknik er i orden . Vi har heldigvis haft gode erfaringer med vores deltagelse. 

Livet i solen

Vejret har været koldt og blæsende flere af dagene i denne uge. Det har dog ikke afholdt store grupper af elever fra at "slikke solskin" på skolens bagside. Her er der læ og når solen skinner er det faktisk ganske dejligt. Der har været sommerstemning mellem eleverne, og det har været meget hyggeligt. Det er dog en god idé at være klædt på til vejret, for det skifter rigtig meget i disse dage. Vi har heldigvis passeret forårsjævndøgn, og der er ingen tvivl om, at sommeren så småt er på vej.


 

Se flere billeder fra ugen, tryk HER