Nr. 10 - 20. marts 2009

Forår

Marts er den første forårsmåned, og forventningerne er til mere lys, mere varme og mere liv. De sidste par dage har vi da også set lidt mere til solen. Det er hyggeligt, når skolens elever finder læ på bagsiden af skolen og hygger sig i den varme sol. Men man skal ikke tage fejl. Marts kan være meget omskifteligt i vejret. På skyggesiden er der også mere køligt, og når vinden rigtigt tager fat som i tirsdags, så føles det som en kold vinterdag. Det er godt at være forberedt på lidt af hvert, hvad vejret angår. Det er bedre at være klædt lidt for varmt på, så man kan lægge overtøjet, end at fryse og blive fanget af en forkølelse, fordi man er lidt for optimistisk.

Det lykkedes

9. klasse fik sendt deres ansøgninger til ungdomsuddannelserne sidste fredag. Alt gik planmæssigt og nu er det så formidlet til den næste uddannelsesinstitution. Vi følger stadig lidt med, og vi kan se, om elevernes ansøgninger bliver modtaget på den næste skole. Eleverne fik selv lov til at til trykke på knappen og sende ansøgningen videre. Vi ønsker dem alle sammen held og lykke med næste fase i deres uddannelse.

H. C. Andersen

I dag er vi med til en oplæsningskonkurrence i Hovedstaden. Det er 7. klasse, som deltager. På Gideonskolen har vi udvalgt Ditte B., og det er Marie L., der er suppleant. Hele klassen er dog med, så de støtter og oplever situationen sammen. Vi glæder os til at høre resultatet. Men først i næste uge kan vi fortælle om det i nyhedsbrevet.

Geologisk Museum

Besøget på Geologisk Museum i tirsdags, den 17. marts, var en god oplevelse for eleverne i 8. og 9. klasse. Der er ganske vist ikke noget voldsom ophidsende ved en samling "skærver", men når det sættes i perspektiv, og man pludselig ser meteorer fra himmelrummet for sine egne øjne, så er der en ny sammenhæng mellem "stjerneskud" og virkelighed. Eleverne fik en rundvisning på museet af en kompetent medarbejder.

Personalia

I dag er Benedikte Back gået på barsel. Det kommer selvfølgelig ikke bag på os, men alligevel er det lidt underligt, når dagen kommer. Hun forventer at føde først i maj. Vi ønsker Benedikte en god fødsel og en god orlov. Flere af skolens øvrige medarbejdere dækker en del af Benediktes timer, og vi har ansat Lea Eisenberg som medhjælp i juniorlærecenteret. Lea er godt kendt med Gideonskolen fra sin tidligere ansættelse. Velkommen igen!

Næste skoleår

Vi er godt på vej med planlægningen af næste skoleår. I alt væsentligt er der afklaring om elevsituationen. Vi har meget få ledige pladser, og håber at vore egne forældre har husket at melde deres børn til. Hvis ikke, må man kontakte skolen snarest muligt og forhøre sig om mulighederne.