Nr. 06 - 13. februar 2009

"Fair-play"

Foruden guld og bronze ved Billesborgcup i slutningen af januar 2009, var der mulighed for at vinde "fair-play" diplomer. Det er den enkelte skole, som udvælger disse hold. Vi har set på elevernes reaktioner, og kan rose mange hold for god kammeratlig sportsånd. I går ved skolens gudstjeneste blev diplomerne uddelt til de to hold, som gjorde sig fortjent til "fair-play". Det er hold G4 (pulje 1) og G6 (pulje 2). I vurderingen er der kun nuancer til forskel fra de andre hold. Alle var opmuntrende og gode i deres spil.

Midtvejsmøde

I går aftes mødtes skolens forældre til det årlige Midtvejsmøde. Der var god opslutning og en fin opmærksomhed både ved den fælles del og i kontakten med de enkelte medarbejdere bagefter. Skolens leder orienterede om Gideonskolens aktuelle situation. Der blev givet en beskrivelse af forventede indsatsområder i lyset af samfundets aktuelle opmærksomhed. Skolens økonomi ser fornuftig ud trods stor vækst i lønudviklingen på grund af overenskomstforhandlingerne sidste år. Elevsituationen efter ferien ser ligeledes god ud. Forældrene vil igen i år blive bedt om en tilkendegivelse om deres planer for næste skoleår, så skolen kan planlægge hensigtsmæssigt og langsigtet med nye elever. Tak for godt fremmøde og god opbakning.

"Bakkehuset"

Vore elever i 8. kl. var på ekskursion til "Bakkehuset" på Frederiksberg i onsdags. Det var et led i klassens litteraturundervisning. Bakkehusmuseet er et litterært, kulturhistorisk museum indrettet i det hjem, hvor Kamma og Knud Lyne Rahbek boede i begyndelsen af 1800-tallet. Her skabte ægteparret et møde- og fristed for den danske guldalders store kulturpersonligheder, og museet giver en autentisk oplevelse af boligens stemning og miljø. Eleverne fik en meget engageret og detaljeret beskrivelse af den lokale guide.

Bonusbutik

I går var det igen tid til Bonusbutik. Den gule forhal bugnede af spændende og interessante tilbud til elever i alle aldre. Der er fest og farver over sådan en dag. Det er et stort arbejde at gøre det hele klar, men elevernes glæde over muligheden giver et dejligt løft. Eleverne havde samlet bonus siden efterårsferien, så flere af dem havde rigtig mange. Det var en fornøjelse at gennemføre endnu en Bonusbutik.

Den første sne

I onsdags lå den første sne på Gideonskolen, da vi mødte om morgenen. Det sætter et smukt præg på landskabet, og er ganske populært hos alle. På Gideonskolen må man gerne lege med sneen, men man må ikke kaste med den. Det forstår langt de fleste godt.

Vinterferie

Gideonskolen har vinterferie i næste uge - uge 8. Bemærk også, at der ikke er nogen SFO i vinterferien. Vi håber, at familierne får lidt ekstra tid til hinanden, så der både bliver oplevelser og afkobling. Rigtig god vinterferie.

Glemt tøj

Vi havde i den forløbe uge lagt glemt tøj frem til gennemsyn. Det er ganske meget, som efterlades på skolen. En del af det er afsat. Forældrene ved Midtvejsmødet fik også lejlighed til at se tingene efter. Efter vinterferien afleveres det resterende tøj til Frelsens Hær.