Nr. 05 - 6. februar 2009

Guld og bronze

Ved Billesborgcup vandt eleverne i pulje 2 guld og bronze. Eleverne i pulje 1 kom i semifinalen og tabte så til Billeborgskolen. Vore elever gjorde en flot indsats. De kæmpede bravt og støttede hinanden fint. Tre skoler deltog i stævnet, og der var en god stemning og positiv relation mellem eleverne. Dagen startede med en kort andagt, som Gideonskolen stod for. Vores band spillede og sang, og Ib Johansen talte kort til de mange elever. Der var en god interesse og fin deltagelse i andagten. Hver skole skulle selv udvælge et af holdene til at modtage et "fair-play" diplom. Det har vi også gjort på Gideonskolen. Eleverne vil modtage resultatet af den bedømmelse i næste uge.

Midtvejsmøde

Så er det på torsdag, den 12. februar 2009 kl. 19, vi mødes til det årlige Midtvejsmøde. Vi ønsker at give vores forældre en fornemmelse af skolens samlede situation midt i skoleåret. Der bliver tale om en fælles opstart med en del information, efterfulgt af dialog med barnets kontaktlærer. Den fælles information omhandler både det daglige arbejde, økonomi og skolens personalesituation. Vi forsøger også at give et udblik til næste skoleår. Velkommen.

Oplevelse i Folketinget

Vore tre unge, som deltog i Ungdomsparlamentet i Folketinget i mandags havde en uforglemmelig oplevelse. Det er noget helt særligt at blive inviteret indenfor i landets fornemmeste sal. Vore elever fik løst udvalgsarbejdet, og deltog også i den efterfølgende spørgetid med en del af landets ministre i Folketingssalen. At sidde i salen og føle rummets virkelighed giver en nærhed til arbejdet som politiker og demokratiets vilkår. Det var på alle måder en flot oplevelse.

På tur i Zoo og på museum

Mens en del elever tilbragte dagen i Køge til indendørs fodboldstævne, var andre af skolens elever i Zoologisk have og på Nationalmuseet. Vi synes det ville være lidt svært at gennemføre almindelig undervisning i fredags. Derfor valgte vi at bruge dagen eksklusivt og udnytte de gode tilbud, som vi har omkring os. Vejret var godt, men lidt køligt. Alligevel blev turen til Zoologisk have fin. Der var mulighed for at være både inde og ude, og det gav en passende udfordring og variation. Nationalmuseet er altid en tur værd. Foruden de mange spændende udstillinger, er der flere kreative tilbud til børn og unge. Vi har lagt en del billeder på skolens hjemmeside, som viser vore elever på deres forskellige ekskursioner i fredags.

Vinterferie

Gideonskolen har vinterferie i uge 8, så der er normal skolegang i næste uge. Der er lidt forskel i kommunerne, hvornår vinterferien ligger. Vi har valgt at følge Vallensbæk kommunes ferieplan på dette punkt. Der er ingen SFO i vinterferien.