Nr. 38 - 05. december 2008

Jul på Gideonskolen

På fredag, den 12. december 2008 kl. 15:00 til ca. 17, inviterer vi til den årlige familiesamling på Gideonskolen i anledning af julen. Det er en lang tradition, som fortsætter. Alle skolens elever med deres forældre og øvrige familie er velkommen til at deltage. Gennem lang tid har skolens elever trænet til det store arrangement. Nu glæder vi os til at vise resultatet. I år bliver det en sammenhængende fortælling: "Den fjerde vismand". Eleverne vil præsentere historien i dans, drama musik og sang. Alle aldersgrupper er involveret. Der er i dag sendt en særlig indbydelse med hjem, så forælder og andre kan vide, at de er velkomne. Arrangementet begynder kl. 15:00 og slutter, når vi har klaret den lille servering. Vi er færdige omkring kl.17. Vi ved godt, at en del forældre skal gøre noget særligt for at være med fra kl. 15. Vi håber at det er en særlig indsats værd for at se, høre og opleve eleverne i årets "Jul på Gideonskolen".

De 4. vismand

Når man læser Bibelen finder man beretningen om vismændene i Mathæus Evangeliet kapitel 2. Der står ikke noget om, hvor mange vismænd, der fulgtes ad til Betlehem. De kom med "guld, røgelse og myrra", derfor har traditionen talt om tre vise mænd. Når vi i årets "Jul på Gideonskolen" taler om den fjerde vismand, så er det en legende - en opdigtet historie, som ikke har sin rod i Bibelens beretning, men alligevel understreger nogle vigtige bibelske principper om kærlighed og omsorg.

Intensiv træning

I næste uge vil Rose Broholm træne intensivt med alle grupper, som er involveret i "Den fjerde Vismand". Da disse grupper samles på tværs af klassetrin, betyder det, at en hel del af den almindelige gruppeundervisning er aflyst. Elever, som ikke er involveret vil derfor få noget mere tid til det individuelle arbejde i lærecenteret. Nogle elever skal hjælpe til med praktiske opgaver, men der vil også være nogle, som har fravalgt at være med. Vi giver dem en ekstra udfordring på det individuelle plan.

Første hjælp

På tirsdag, den 9. december 2008, vil elever i B3 (3. klasse) blive undervist af skolens sundhedsplejerske. Hun har tilbudt at give eleverne en kursus i Første Hjælp. Det plejer at være en god oplevelse, og det varer fra morgenstunden til ved frokosttid.

Gideonskolen i december

Fra på mandag og indtil juleferien vil vi i løbet af dagen give alle vore elever en særlig oplevelse gennem udvalgte DVD-film. Det er en hyggestund - fordi det er december. Vi har udvalgt nogle film, som sætter fokus på centrale områder i evangeliet i filmens dramatiske form.

Mandag, den 15. december 2009, henter 9. klasses elever årets juletræ i en plantage i nærheden af Else Lange. Det sættes op i skolens samlingssal. Det skal lyse op i resten af december på traditionel vis.

Huskat

Sidste skoledag inden juleferien er lørdag, den 20. december 2008. Det er en obligatorisk skoledag, men den er ikke så lang. Vi mødes fra 8:30 til 11 til en juleafslutning, som kun er for skolens elever. Vel mødt!