Nr. 36 - 21. november 2008

Sne på vej

Ifølge meteorologerne er der sne på vej. Weekenden bliver kold og blæsende og den første sne kommer nu. På den ene side er det jo en dejlig fornyelse, som ikke mindst børnene ser frem til med stor forventning. På den anden side er vi ikke så vant til kulden, så det vil nok mærkes meget koldt. Vind og frost taget i betragtning vil kuldeniveauet være minus 15 grader. Så nu skal man finde vanter, halstørklæde og det varme overtøj frem. Det varer jo nok ikke så længe, men alligevel må vi sikre os.

Vi minder også om, at vi har nogle klare aftaler på Gideonskolen: Man må gerne lege med sne, men ikke genere andre med den. Man kan bygge og bruge sne til mange sjove ting, men det er forbudt at kaste med den eller på anden måde være til gene for de andre kammerater. Men bortset fra det: Velkommen vinter!

På vej mod december

På næste fredag, den 28. november 2008, pynter vi skolen op til advent og jul. Vi har en række traditioner som hører julemåneden til, og derfor går vi i gang på samme måde som tidligere år. Vi plejer at have fodboldstævne i Køge, men det kommer først i slutningen af januar. Derfor har vi arrangeret forskellige aktiviteter for en del af skolens elever.

Nogle grupper skal hjælpe med at pynte op. Vi skal have vores dekorationer på plads til den første søndag i advent. Stjernerne skal lyse i alle vinduer, og Gideonskolen skal dufte af hygge på næste fredag.

De tre ældste klasser skal besøge "Logos Hope" i Køge Havn. Det er et missionsskib, som rejser verden rundt for at hjælpe mennesker i nød og bringe de gode nyheder om evangeliet til jordens fjerne egne.

Bondens jul

I tirsdags besøgte 2. klasse Frilandsmuseet. Vi fik en rundvisning og præsentation af bondens jul i gamle dage. Klassen besøgte skolestuen og lyttede til indtryk fra gamle dage og var involveret i forskellige aktiviteter for at levendegøre vilkårene for livet omkring jul på landet i gamle dage.

Jul på Gideonskolen

Traditionen tro inviterer vi alle skolens familier til en juleoplevelse på Gideonskolen. Vi glæder os til at se rigtig mange til fest og glæde fredag, den 12. december kl. 15:00 - ca. 17. Årets drama, dans og sang samler sig om "Den fjerde vismand" - en legende om de vise mænd, som besøger Jesus-barnet og bringer gaver som hyldest til frelseren. Reservér eftermiddagen til et gensyn med hinanden på Gideonskolen.

Hilsen fra Sydafrika

I disse dage er det et år siden vi fejrede skolens 10-års fødselsdag. Ved den anledning havde vi besøg fra Sydafrika. Graham Yoko sender en varm og velment hilsen til alle skolens elever, medarbejder og familier. Det er rigtig dejligt at tænke tilbage på den begivenhed, og skulle man være interesseret i lidt nostalgi, så kan man stadig se billeder og video fra begivenheden i Gideonskolens billedarkiv.