Nr. 24 - 15. august 2008

Velkommen i skole

Det var en stor glæde at slå dørene op til det 12. skoleår på Gideonskolen i mandags, den 11. august 2008. Vi kunne byde velkommen til 137 elever - heraf 24 helt nye elever. Blandt dem er de 16 elever i børnehaveklassen eller 1. klasse. Første skoledag startede med en gudstjeneste, hvor ca. 100 forældre deltog. Det er festligt at være sammen med børn og voksne til skoleårets begyndelse.

For alle nye er det noget særligt, men for de yngste elever er skolestarten noget ekstra særligt. Et nyt kapitel er startet i deres liv. Skolen bliver et nyt element i hverdagen. Fællesskab med de mange på hele skolen og de færre i klassen kommer til at præge samtalerne derhjemme fra nu af. Klasselæreren bliver en ny autoritet, som blander sig lidt i familiens samtaler. Vi glæder os til at se skoleåret folde sig ud, og vil derfor byde enhver elev og forælder varmt velkommen til hverdag og fest på Gideonskolen.

Nye medarbejdere

Vi har budt nye medarbejdere velkommen.

Pia Brock er ny lærer i det store lærecenter. Pia Brock har besøgt os før ferien og har kompetencer, som vi har ønsket.

Birthe Brandt er medarbejder i juniorlærecenteret. Hun er håndplukket til opgaven og vi glæder os til det kommende samarbejde.

Simon Jørgensen er også ansat i det store lærecenter. Han skal giftes i august måned, og starter derfor først sin opgave hos os den 1. september.

Vi ser meget frem til vore nye medarbejderes engagement på Gideonskolen og byder dem alle sammen varmt velkommen.

Intro

I de første par dage har vi brugt tid til at introducere nye rutiner og opfriske andre rutiner. Hverdagen bygger på gensidig forståelse af mange fælles rytmer. Vi har haft en rigtig god uge. Nye elever er kommer langt med deres diagnostiske tests og er kommet godt fra start med arbejdet. Vi glæder os til at se det udfolde sig i de kommende uger.

Alle børn cykler

I lighed med tidligere år, har vi også i år tilmeldt alle skolens elever til "ABC" - Alle Børn Cykler. Kampagnen afvikles i tiden 1. til 12. september. Vi opfordrer vore elever til at cykle til skole - eller cykle derhjemme. Hvis man husker cykelhjelm får man dobbelt point. Eleverne har fået forskellig information med hjem om emnet i dag, så forældrene også kan forberede sig på cykelperioden.

Mange sedler

I forbindelse med skolestarten er der sendt mange sedler med hjem, som skal besvares og returneres. Det gælder bl.a. tilmelding til blokfløjtespil, træning o.a. Nye elever skal også have tilladelse hjemmefra til at være med på billeder på skolens hjemmeside. Spørgsmål til disse mange startoplysninger kan rettes til skolens kontor.

Skolen i sommerferien

Der er lavet en del vedligeholdelse i sommerferien. Det udvendige areal er holdt ved lige. Der er malet flere af skolens gangarealer. Tak for en rigtig god indsats for at holde skolens pæn og præsentabel.

Ansøgning om tilskud

SFO- og FRIPLADS-tilskud skal forældrene selv ansøge om. Der er udsendt skemaer til dette til alle skolens forældre. Ansøgningsfristen er den 1. september 2008. Spørgsmål til dette kan rettes til skolens kontor.