Nr. 20 - 6. juni 2008

Med lov skal land bygges

"Med Lov skal Land bygges, men vilde enhver nøjes med sit eget og lade andre nyde samme Ret, da behøvedes ingen Lov. Men ingen Lov er jævngod at følge som Sandheden, men hvor der er Tvivl om, hvad der er Sandhed, der skal Loven vise Sandheden." Sådan lyder fortalen til Jyske Lov fra 1241, som blev lavet af Valdemar Sejr. Det er ganske vist ikke denne lov, som fejres Grundlovsdag. Det er Det danske Riges Grundlov fra 1849. Enevælden var slut og rettigheder og pligter blev skrevet ned og godkendt som grundlag for danskernes forpligtelser og frihed overfor hinanden. Det er her vores ytringsfrihed, religionsfrihed og øvrige personlige friheder er beskrevet.

I fredags var 7. klasse (C3) på tur i Folketinget sammen med Lene og Stendor Johansen. Også det besøg var en "øjenåbner" for forståelse af det danske demokrati. Rundvisningen og samtalen med politikeren var en rigtig god optakt til dette års 5. juni: Grundlovsdag. "Ingen Lov er jævngod at følge som Sandheden..." stod der i den gamle tekst fra 1241. Det kan vi nok alle blive enige om. Det hører med, når vi taler om de kristne værdinormer, som er en vigtig del af grundlaget for Gideonskolen.

Mere tid til tasterne

I sidste uge fortalte vi om det igangværende kursus i blindskrift på tastaturet til vores computere. I sidste uge var det B3 (3. kl.), som trænede. I næste uge er det B4 (4. kl.) som får en introduktion til blindskrift på tastaturet. Det er kun en introduktion. Hvis vore elever vil lære det, så det bliver effektivt fremover, så skal der arbejdes meget mere på tasterne. Til gengæld er der så noget, man får glæde af hele livet.

Bonusbutik

På torsdag, den 12. juni 2008, er der igen bonusbutik på Gideonskolen. Det bliver sidste bonusbutik i dette skoleår. Eleverne har gennem nogle måneder sparet sammen. Nu er det tid til at omsætte de mange bonus til søde, sjove, praktiske og nyttige ting og sager. Det plejer altid at være en fest, når butikken er sat op og alle kan se mangfoldigheden i de mange tilbud.

Sidste skolemåned

Vi har taget hul på den sidste måned i dette skoleår. Vi slutter ganske vist først den 27. juni, men der er rigtig meget, som skal nås. Vi er inde i slutspurten. Vi har opfordret eleverne til at se på deres PACEs og andre materialer for at færdiggøre flest mulige i løbet af juni. Det er godt at "rydde op" og starte på en frisk efter sommerferien.

Vi glæder os også til den store afslutningsfest, som finder sted, torsdag, den 26. juni 2008 kl. 15:30 - 17:30. Det bliver som tidligere år en kavalkade med elevernes optræden blandet med uddeling af de mange diplomer for årets store arbejdsindsats. Vi skal også tage afsked med elever fra 9. og 10. klasse, som skal have deres afgangsbeviser. Dagen slutter med stor udendørs grill med alt, hvad det indebærer. Vi ved godt, at det er en arbejdsdag for de fleste, men vi håber på at rigtig mange forældre kan komme fra arrangementets begyndelse.

SFO i sommerferien

Skolens SFO er åben den første og den sidste uge i sommerferien. Det tilbud gælder kun skolens nuværende elever. De nye elever, som møder ved skoleårets begyndelse i august kan først indgå i SFO, når skolegangen er begyndt.