Nr. 16 - 9. maj 2008

Overalt og hos alle

I weekenden fejrer vi Pinse. Pinse betyder halvtreds og kommer 50 dage efter Påsken. Jesus har forladt sine disciple og er faret til himmels. Han sidder nu ved Guds højre hånd og går i forbøn for os. Han lovede sine disciple at sende en "anden talsmand", som skulle være hos dem altid. Det er Helligånden. Jesus kom til os i et menneskes skikkelse. Helligånden har ingen skikkelse, men Guds natur. Helligånden kan derfor fylde alt i alle. Han skulle minde disciplene om alt det, Jesus havde sagt, og give dem kraft til at vidne om Guds kærlighed og Guds frelse. Helligånden er den nye talsmand. Han fortæller os Guds vilje og leder os efter Guds tanker og planer - hvis vi vil!

På pinsedagen oplevede disciplene Guds nærvær på en utrolig måde. De var ikke i tvivl. Helligånden var kommet. Han viste sig som en susen - en vind - og som ild - som små flammer, som satte sig på hver enkelt discipels hoved. Det glemte de aldrig. Helligånden fyldte dem med Guds nærvær og kraft, og de blev meget frimodige og fortalte for første gang de gode nyheder, om at Gud gennem Jesus var kommet til mennesker med tilbud om frelse. Rigtig glædelig pinse!

Tornerose

Eleverne i B4 (4. klasse) har gennem flere uger arbejdet med et skuespil. I denne uge fik vi lov at se, hvad de havde fået ud af det. Det var det klassiske eventyr: "Tornerose". Grimms eventyr kender vi alle sammen. I denne uge fik vi lov at genopleve det i 4. klasses fortolkning. Benedikte Back havde gjort et stort arbejde i dansk-timerne for at forberede eleverne til opgaven. Det klarede de rigtig godt. Der var energi og engagement i alle eleverne. Kostumer og andet udstyr var velvalgt og flot. Tak til alle forældre for deres bidrag til at gøre det spændende. I tirsdags eftermiddag viste eleverne "Tornerose" for forældre og søskende, og i onsdags var det hele skolens tur til at opleve elevernes præstationer. Tak for en rigtig fin oplevelse.

Seminar med Yoko

På fredag og lørdag i næste uge samles skolens medarbejdere til seminar. Vi får besøg af Pam og Graham Yoko fra Sydafrika. Der kommer også medarbejdere fra andre skoler. Vi har hvert år besøg af vore venner fra Sydafrika, og de er til stor inspiration for os på skolen. Vi glæder os til sådan en inspirationsweekend. Det betyder meget for skolens daglige arbejde. Da vore elever i 9. og 10. klasse var i Sydafrika i november/december 2007 boede de hos Pam og Graham Yoko. Også af den grund er det noget særligt ved en gensyn med vore venner. Seminaret starter på fredag kl. 15:30 og slutter på lørdag kl. 12.

Skolefotografering

Eleverne har i denne uge fået besked om skolefotografering. Den finder sted tirsdag, den 20. maj 2008. Det er samme firma, som vi har brugt hele tiden, og derfor ligner tilmeldingen de tidligere års. Denne gang er der dog en mulighed for at bestille via Internettet. Man skal dog vide, at der ikke er købetvang. Man kan altid aflevere billederne tilbage.

Prøver

I går startede de afsluttende prøver for vore elever i 9. og 10. klasse. Det er først de skriftlige prøver. De afvikles i denne og næste uge. Derefter følger de mundtlige prøver. Den første af dem afvikles den 4. juni 2008.