Nr. 08 - 7. marts 2008

Konsultation

Forældrekonsultation på Gideonskolen er en fest. Det er festligt at møde de mange forældre og elever i en helt anden situation end vi ser til dagligt. Det er en glæde at følge elevernes lyst til at være med og deltage, og de mange små samtaler over kaffe/te og saft er nyttige for en skoles samarbejde og udvikling. Selve konsultationen har "udvikling" som overskrift. Hvor er vi på vej hen? Hvad skal der ske herefter? Hvordan kan jeg gøre det bedre? Der er meget at tale sammen om. Vi håber, at vi også denne gang kunne formidle noget positivt og fremadrettet samtidig med, at vi beskriver den aktuelle situation. Langt de fleste samtaler er uproblematiske. Er der en problemstilling er det vigtigt at forstå motiv og hensigt bag vurderingen. Tak til de mange forældre, som også brugte anledningen til at opmuntre lærerne og det arbejde, som gøres hver dag på skolen. Ved konsultationerne er skolens hverdag også til evaluering. Vi glæder os til at dele tiden fremover med hinanden og se væksten og udviklingen i den rigtige retning.

Landbohøjskole

I tirsdags var C3 (7. kl.) på besøg på Landbohøjskolen. I vore dage kaldes den Det Biovidenskabelige Fakultet. Eleverne blev præsenteret for et emne: Den omvendte madpyramide, og gennemførte en række forsøge med mad og ernæring. Det var et godt besøg med mange udfordringer, som passede til vore elevers biologiundervisning. De klarede sig i øvrigt godt i samtalerne.

Den snavsede prinsesse

Eleverne i børnehaveklassen og ABC-gruppen havde et særligt besøg i tirsdags. Tre sundhedsplejersker præsenterede teateret: "Prinsessen, som ikke ville vaske hænder". Det gjorde de på en spændende og vedkommende måde. Eventyrets pointe var naturligvis at vise, hvor vigtigt det er at vaske hænder. Eleverne fik lejlighed til at praktisere, så duften af rene hænder og rene elever hang i luften resten af dagen.

H. C. Andersen

I fredags udvalgte vi på Gideonskolen Pernille Kirkegaard og Rebekka Due Jensen som nr. 1 og 2 til at fremføre H. C. Andersens eventyr i læsedramatisk form. I dag har de deltaget sammen med en række andre skoler i Hovedstadsregionen for at konkurrere om, hvem der gør det bedst. Hele klassen tager med for at støtte, og vi er spændt på resultatet.

Besøg af en Kontrabas

I tirsdags havde vi besøg fra Sjællands Symfoniorkester. Det er et årligt tilbagevendende program sammen med "Musik på Tværs". I år var det Troels, som kom med sin kontrabas, og eleverne fra C1-2-3 deltog i præsentationen. Det var en festlig og inspirerende oplevelse. Vi skal nu arbejde videre med musikken og dermed forberede os på koncerten, som kommer lidt senere i foråret.

Adresseliste

I dag hjemsendes en kopi af skolens adresseliste. Hvis der er telefonnumre eller adresser, som ikke er korrekte beder vi forældrene om at kontakte skolen, så vi kan rette databasen. Vi beder om, at listen behandles med nødvendig forståelse for privatlivets fred.