NYHEDSBREV

Nr. 06 - 15. februar 2008 

Guds kærlighed

I går var det Valentinsdag. Den "romantiske" Valentin-legende fortælles første gang i The Nuremberg Chronicle fra 1493. Her beskrives Sct. Valentin som en kristen, romersk præst. Han hjalp andre kristne under forfølgelser, men blev taget til fange og fremstillet for kejseren. Her fik han tilbud om at beholde sit liv mod at frasværge sig kristendommen. Dette afslog han og blev dømt til halshugning. Mens Valentin sad fængslet, knyttede han venskab med sin fangevogters blinde datter. Ved et mirakel blev hun seende. Da Valentin blev ført ud til sin henrettelse den 14. februar efterlod han et afskedsbrev til sin veninde - en gestus, som har fået en romantisk fortolkning. Der er sikkert andre legender som lægges til grund for Valentinsdag.

Vi ved godt at den kommercialiserede kærlighed på denne dag mellem mennesker kan fjerne opmærksomheden fra den ægte kærlighed, men det kan også være en anledning til at udtrykke den.

En ægte kærlighed til mennesker finder vi i Bibelen. Jesus siger: "Større kærlighed har ingen end den at sætte livet til for sine venner!" Det gjorde Han selv. Han døde på korset for menneskers synd. Guds kærlighed fik et håndgribeligt udtryk gennem Jesu offer for os. Ved troen på det modtager man Guds tilbud om frelse. Det er gratis - men ikke billigt. Det gives til enhver, som vil tage imod det og gøre det til sit eget. Det er livsforvandlende og holder evigt. Lad den kærlighed leve. 

Bonusbutik

I går havde vi igen Bonusbutik. Den gule forhal var forvandlet til en stor basar. Tilbud af mange slags til alle aldersgrupper blev præsenteret. Det blev en fest, hvor bonus blev omsat til søde, sjove, farverige, praktiske og andre ting. Her er noget for enhver smag. Det er en herlig anledning til at rose vore dygtige elever. Vi er rigtig glade for dem. Der gøres et flot arbejde hver dag på skolen. Ofte får de få, som er en særlig udfordring så megen opmærksomhed, at vi glemmer at rose de arbejdsomme, de flittige, de fornuftige og søde, som bare gør det, som vi forventer af dem. Der er en god dag at sige det på. 

Lygter

Det er en stadig en mørk tid, selv om dagene bliver længere. Vi har i 3. og 4. klasse arbejdet en del med cyklen og lygteføring, reflekser mv. Der er en information til forældre fra Dansk Cyklist Forbund. Den finder man på internetadressen: www.lyspaa.dk Det er en lygtecheckliste, som forældrene sammen med deres børn kan få en fælles samtale på baggrund af. 

Terminsprøve

Eleverne i 9. og 10. klasse vil i ugen efter vinterferien få terminsprøver i de fag, som de kan forvente at komme til prøve i til maj-juni. Der er lagt en plan, som eleverne har fået med hjem i dag. Eleverne skal møde til normal tid og afslutter dagen til normal tid. Tiden mellem prøverne bruges i lærecenteret. 

Adresseliste

Vi har en ny adresseliste klar til udlevering med alle skolens elever. Vi vil bede forældre, som ikke ønsker deres telefonnummer på listen om at kontakte skolen via telefon eller e-mail så vi kan respektere ønsket. 

Vinterferie

I næste uge er det vinterferie. Skolen er lukket - og det er SFO’en også. Vi ønsker alle skolens familier en god uge og håber at det bliver en anledning til nye fælles oplevelser, afkobling og forberedelser til en ny periode.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER