NYHEDSBREV

Nr. 38 - 14. december 2007


 

Glæden er jordens gæst

Julen er vores anledning til at fejre Jesu komme til vor jord. Han er centrum for vores fest. På engelsk hedder højtiden: "Christmas" - Kristus-messe. Det siger meget mere en det gamle danske ord: Jul. Vi har i dag inviteret alle familier til fest på Gideonskolen, fordi vi ønsker at fejre Kristus - himmelens kongesøn.

Vore elever har gennem de sidste 3 uger arbejdet intensivt for at blive klar med deres sange, spil, danse og fortælling, som sætter fokus på Jesus Kristus. Vi glæder os til at se rigtig mange gæster. Skolens er klædt på til fest. Stjernerne skinner, dekorationerne er på plads, og også børnene er pyntet til fest.

Vi ønsker at synge, tale om og vise glæde i det vi gør. Englene sang om det dengang på marken uden for Betlehem: "... englen sagde til dem: »Frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der født jer en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren.«" Luk. 2:10-11. 

Små glimt

Cirka et kvarter hver dag har eleverne i de forskellige aldersgrupper tid til at hygge sig med en udvalgt film. Det startede i mandags, og afsluttes i løbet af næste uge. Det er med til at skabe stemning og fællesskab. 

Certifikater udleveret

Elever fra 9. og 10. klasse fik i mandags udleveret deres certifikater for deltagelse i All Africa Student Convention. Elever, som blev nomineret har fået deres placering angivet og for de andre er aktiviteten nævnt. Det er dejligt at være tilbage på skolen igen, selv om kontrasterne mellem den sydafrikanske sommer og vores vinter er store. 

Vallensbæk Rådhus

På torsdag, den 20. december 2007 kl. 14, skal en del af skolens elever besøge Vallensbæk Rådhus. Det er en tradition, at vi afleverer "et levende julekort" til borgmester Kurt Hockerup og medarbejderne på Rådhuset. Det er ikke længe siden borgmesteren besøgte Gideonskolen. Det var, da vi fejrede Gideonskolens 10-års fødselsdag. Samarbejdet med Vallensbæk kommune i almindelighed og med borgmesteren i særdeleshed har kendetegnet vores relation siden den allerførste dag i Vallensbæk. Det sætter vi rigtig meget pris på. 

Det store juletræ

På mandag henter vi det store juletræ. Vi "skover" det selv i en plantage lidt nord for København ligesom tidligere år. Det skal pynte i salen i den sidste uge. Det er elever fra de ældste klasser, som har den opgave. 

Sidste skoledag

Fredag, den 21. december 2007, er sidste skoledag inden juleferien. Dagen slutter kl. 11, og der er ingen SFO denne dag. Eleverne skal ikke have mad med til frokost denne dag. Skolens medarbejdere har en julefrokost som afslutning på året. Vi har reserveret denne dag til skolens elever alene - altså: ingen forældre og søskende. Det er en festdag med gudstjeneste og fællesskab omkring juletræet. Der er faste traditioner, som følges denne dag - og de fleste elever ved, hvad det drejer sig om. 

Første skoledag

Torsdag, den 3. januar 2008 er første skoledag efter juleferien. Alle elever møder til normal tid til en helt almindelig skoledag i det nye år.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER