NYHEDSBREV

Nr. 36 - 30. november 2007


Stjerner på Gideonskolen
 

I dag har vi pyntet op til advent og jul på Gideonskolen. Vi har valgt vores egen tradition, som skal være med til at minde os om Jesu fødsel og alt det, som hører sammen med den. Der er sat stjerner op i alle skolens vinduer. Det kan ses langt omkring, og vi ved, at der tales om det i lokalområdet. Alle som kører forbi bliver opmærksomme på stjernerne. I Bibelen er mange stjerner omtalt. En af de meget berømte er stjernen over Betlehem. Det er stjernen, som ledte de vise mænd til Jesus. De vidste, at den nye stjerne kom frem på himmelen, fordi et kongebarn var blevet født.

Et berømt afsnit i Abrahams liv fortæller også noget vigtigt om stjernerne. Abraham havde ventet længe på, at Guds løfte skulle opfyldes om, at han skulle få en søn. Han var ved at opgive håbet og sad i sit telt og lukkede sig inde. En engel kom til ham og sagde, at han skulle komme udenfor og se stjernerne. Guds løfte til Abraham var netop, at hans slægt skulle blive stor som stjernernes tal på himmelen. Abraham gik udenfor teltet og så stjernerne, og de mindede ham om Guds løfte.

I Salme 8 læser vi: "Når jeg ser din himmel, dine fingres værk, månen og stjernerne, som du satte der, hvad er da et menneske, at du husker på det, et menneskebarn, at du tager dig af det?" Når vi ser stjernerne, og dem er der mange af på den mørke vinterhimmel i Danmark, så skal det hjælpe os til at huske på Guds løfter - også omkring Jesu fødsel. En frelser er født os - Guds egen søn er kommet for at forkynde frelse for alle mennesker. 

Hilsen fra Sydafrika

Eleverne fra 9. og 10. klasse er kommet godt til Sydafrika med Ingelise og Ib Johansen. De har nu været der over halvdelen af tiden, og om en uge kommer de hjem igen. Det er sommer i Sydafrika. Vi har haft temperaturer over 30 grader, men der har også været dage med kun 22 grader. Alt er nyt. Ingen af eleverne har været i Sydafrika før. De har mødt nye mennesker, og en anden livsstil. Der har været mange insekter, som dukker op på sjove måder og tidspunkter. Eleverne har den første uge oplevet rigtig meget. De har set og erfaret noget om slanger, om fisk og delfiner. De har besøgt Amands kirke og spist indisk og afrikansk mad. De har haft en stor tur i et dyrereservat og set både næsehorn, løver, bøfler, giraffer og mange andre dyr. De har besøgt en zulu-landsby og hørt og set noget om hajer. Den sidste uge skal de deltage i en konference med over 1800 elever fra hele Afrika. De har det godt og glæder sig til hver ny dags oplevelser. De sender mange hilsner til alle. 

BillesborgCup

I dag er den store kamp spillet i Ravnsborghallen Køge. Vi har spillet mod andre elever fra kristne friskoler. Vi ved ikke endnu, hvem der har vundet, men det spredes nok i løbet af dagen. Vore elever har trænet i flere uger for at være klar - og det er de. De ved godt, at der skal meget til at vinde; og vinder vi er vi rigtig glade. Er det andre hold, som vinder, så er vi glade på deres vegne. Det er under alle omstændigheder en dag, som mange ser frem til med glæde og forventning. Tillykke til dem, der vinder.

 

Velkommen til

"Livets glæde"

Fredag, den 14. december 2007 kl. 15

Alle skolens familier er varmt velkomne til "Jul på Gideonskolen". Skolens elever spiller, danser og optræder.


Nationalmuseet

I onsdags var det eleverne fra B3 (3. klasse) som var på Nationalmuseet. Vi havde bestilt en guidet tur til dem om "Oldtiden - guldhornenes verden". Det var en rigtig god tur, som igen satte fokus på danskernes levevis i gamle dage.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER