Nr. 34 - 16. november 2007

Det summer af liv

De sidste to dage har vi haft "familie-konsultation" på Gideonskolen. Man plejer at kalde det forældre-konsultation, men vi ønsker at møde familien: Far, mor og børn. Vi ønsker, at det skal være en god oplevelse, når familien er sammen med skolens lærere om undervisningen og fællesskabet på skolen. Vi har rigtig meget at være taknemmelige og glade for, når vi tænker på de mange samtaler de sidste to dage på Gideonskolen. Det er dejligt at se glade børn, både når de kommer, og når de går hjem. Ved konsultationerne gør vi status over arbejdet og resultaterne i den forløbne periode fra sommerferien og lægger planer for den næste periode. Det er også et feedback til os som medarbejdere, og det er altid godt at finde fælles forståelse. Konsultationerne er forløbet godt, og vi går med frimodighed og glæde videre.

Det er koldt derude

Vi har haft en uge med kulde og blæst. Det har kunnet mærkes i de fleste frikvarterer. Det er godt at se, at rigtig mange elever er klædt på til det. Nu er det nemlig tid til at finde halstørklæder, huer og vanter frem. Det er måske ikke så meget kulden, men når vinden blæser føles det af og til virkelig koldt.

Skolerejse til Sydafrika

På onsdag, den 21. november 2007, rejser 9. og 10. klasse sammen med Ingelise og Ib Mogens Johansen til Sydafrika. Vi er hjemme igen den 7. december 2007. Eleverne skal deltage i en international skolekonference (All Africa Student Convention) sammen med ca. 2000 elever fra Afrika og andre dele af verden. Eleverne har betalt en stor del at turen selv. Inden konferencen får eleverne en "Afrika-oplevelse" med bl.a. besøg i et naturreservat, undervisning om slanger og hajer og meget andet. Vi skal bo privat hos Graham Yoko, som senest har besøgt os til skolens 10 års fødselsdag. Ingelise og Ib Mogens Johansens undervisning på skolen bliver varetaget af andre af skolens medarbejdere i den periode.

Else Lange er ansvarlig leder under Ib Johansens fravær

Nationalmuseet

B4 (4. klasse) har i dag været på besøg på Nationalmuseet. Emnet er: Oldtiden - livet i en jernalderlandsby. Det er et led i skolens historieundervisning. Som altid er det inspirerende og berigende at se, høre og opleve så tæt på virkeligheden som muligt.

Vigtige datoer

Fredag, 30. november 2007: Billesborgcup for udvalgte elever i 4. - 8. klasse. Samme dag pyntes der op på skolen til advent og jul.

Fredag, den 14. december 2007: "Jul på Gideonskolen" kl. 15 - 18. Det årligt tilbagevendende traditionelle familiearrangement på skolen i anledning af den forestående julehøjtid.

Fredag, den 21. december 2007: Juleafslutning - kun for elever.

Juleferie: Lørdag, den 22. december 2007 til onsdag, den 2. januar 2008.

Første skoledag i det nye år: Torsdag, den 3. januar 2008.