NYHEDSBREV

Nr. 28 - 21. september 2007


Lyngsbo

På mandag, den 24. september 2007, skal eleverne ikke møde på Gideonskolen. De skal møde på Høje Taastrup Station, fordi vi skal på lejrskole.

Bagagen skal afleveres, så bussen kan køre fra Høje Taastrup station kl. 07:15. Derfor er der nok en del elever, der skal tidligere op, end de plejer. Elever, som har brug for hjælp f.eks. med bagagen, kan kontakte skolens leder på tlf.: 4010 53 67 og aftale nærmere. Vi har i sidste uge sendt en "pakkeseddel" med hjem for at hjælpe, så eleverne husker de ting, der er vigtige for en god lejr, og lader det bliver hjemme, som vi har valgt ikke at have med på lejren.

Pakkesedlen findes også på skolens hjemmeside sammen med alle de andre informationer om lejren. Se under "vigtige datoer" og se på lejrskolen.

Håndbagagen skal kun indeholde ting til rejsen. Frokost: Madpakken og drikkelse, skal være med i håndbagagen, men den skal først spises, når vi kommer frem til lejren.

Udrejsen: Afgang fra høje Taastrup Station - mødetid senest kl. 7:15. Nogle af de større elever kører i bus og med private biler til lejren. De skal med for at hjælpe ved klargøring af lejren. Det har de fået besked på. Vi skal med samme tog, og er i Fredericia allerede kl. 10:33. Bussen henter os og kører os til lejren derfra.

Hjemrejsen: Vi kommer tilbage til Høje Taastrup Station fredag, den 28. september 2007 kl. 13:11. Bussen sendes af sted fra lejren, så den er på stationen med bagagen, når toget ankommer.

SFO: Der er ingen SFO, om fredagen, når vi kommer hjem fra lejren. 

20 lejre på 10 år

Den lejr, vi skal på i næste uge, er den 20. lejrskole vi er på med alle skolens elever i løbet af skolens første 10 år. Det har givet mange dejlige og spændende oplevelser, som eleverne bærer med sig fra deres skoletid. Vi har set meget - mange steder i Danmark. Vi har hørt meget - både fra skolens egne lærere og fra guider på de mange ture. Hertil kommer det styrkede fællesskab mellem elever og mellem medarbejdere og elever. Det er et stort arbejde at planlægge og gennemføre disse lejre, men udbyttet både fagligt og relationsmæssigt er stort og giver en inspiration tilbage i hverdagen på skolen, som vi ikke ville være foruden. 

Godkendelse

I tirsdags fik vi brev fra Undervisningsministeriet med endelig godkendelse af skolens vedtægter. Vi har været igennem en lang proces på næsten halvandet år for at afslutte det forløb. Alle frie skoler var blevet bedt om at revidere deres vedtægter for at disse kunne tilpasses nyere lovgivning for så vidt angår habilitet og økonomi. Vores er nu i orden, og det er vi rigtig glade for. De nye vedtægter er forlods udleveret til alle forældre sammen med startpakken fra juli 2007. 

Efterår og påklædning

Efteråret har markeret sin ankomst. Vejret er meget foranderligt. Nogle dage er der lidt sol og varme, men mange dage er det blæsende, regnfuldt og koldt. Det er vigtigt med fornuftig påklædning. De fleste elever er meget opmærksom på det. Husk også reflekser på tøjet. Det er en mørk tid vi går i møde.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER