NYHEDSBREV

Nr. 26 - 7. september 2007


5. september

5. september er en vigtig dato for alle privatskoler. På den dag opgøres elevtallet på de enkelte skoler, og det er grundlag for det tilskud, som skolen modtager fra Undervisningsministeriet i det næste år. Gideonskolen har 142 elever. Det er 2 flere end tidligere år. Det er vi glade for. Det sikrer en god økonomi i det næste år. Nu skal vi sende besked til alle kommuner, som vi er i kontakt med, så vi kan få en bekræftelse på kommunens registrering af vore elever. Skolens revisor skal derpå påtegne papirerne inden de sendes til Undervisningsministeriet. 

Besøg på Holmen

I tirsdags var alle elever fra junior- og seniorlærecenteret på besøg på Københavns Holm. Besøget var bygget op om en aftale med skoleskibet "Georg Stage". Alle elever besøgte skibet, og fik mange overraskende og inspirerende oplysninger om livet om bord på skibet. Mon ikke der er et par kommende sømænd blandt Gideonskolens elever. 

De større elever havde et besøg på ubåden: "Sælen". Her var ikke plads til mange ad gangen så vi var inddelt i små hold. "Sælen" har senest været i aktiv tjeneste i forbindelse med krigen i Irak. Nu er den et museum. "Småt, men godt" kan bruges om ubådens liv og virke. 

Københavns Mastekran er bygget af Frederik V - og ikke som mange tror af Christian IV. Alle juniorer samt flere andre grupper aflagde bygningen et besøg. Havnemesteren fortalte om alle etager og udsigten fra toppen var enestående. Det var en rigtig dejlig dag. 

Musik skal der til

I mandags havde vi besøg fra Vallensbæk Musikskole. Eleverne i 3.-5. klasse fik en musikalsk introduktion til musikskolens arbejde og muligheder. Derefter gennemførte alle eleverne en høre- og rytmetest. Næste led er en invitation til et besøg på Musikskolen for interesserede elever. Resultatet af testen vil blive præsenteret for forældrene og skolen. Vi har flere elever, som på nuværende tidspunkt får undervisning dér. Måske kan dette besøg give inspiration til endnu flere. Sang og musik spiller en stor rolle på Gideonskolen. 

Forældrekursus

Velkommen i morgen, lørdag, den 8. september kl. 9 - 12. til alle de forældre, som har tilmeldt sig. Vi glæder os til at være sammen og dele oplevelser på og baggrund for Gideonskolen. 

Forældremøde

Velkommen på tirsdag, den 11. september 2007 kl. 19:00 til dette skoleårs første forældremøde. Invitationen er udsendt, og tilmeldingerne er også kommet tilbage. Vi glæder os til at mødes og orientere om skolen ved det nye skoleårs begyndelse og præsentere planer for det nye skoleår. 

Alle børn cykler

Vi går nu ind i anden uge med ABC (Alle Børn Cykler). Rigtig mange elev er har valgt at cykle, og de fleste huske også hjelmen. Vi fortsætter den næste uge - og ønsker vore elever god fornøjelse.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER