NYHEDSBREV

Nr. 18 - 1. juni 2007


Grundlovsdag

"Med lov skal land bygges, men hvis hver mand gjorde, hvad ret var, så behøvedes ingen lov." Sådan lyder åbningsordene til den gamle Jyske Lov fra 1241. Når vi på tirsdag, den 5. juni 2007, fejrer Grundlovsdag igen, så er det jo ikke Jyske Lov, men Grundloven fra 1849. Den sikrer os rettigheder og personlige friheder - bl.a. friheden til at have en fri skole. Forældre kan frit vælge deres skole i Danmark. I Danmark er der ikke skolepligt, men undervisningspligt. Hvordan barnet undervises afgør forældrene. Det er en god lov, som peger på det centrale i forældrenes ansvar og rolle. Derfor glæder vi os til også at fejre Grundslovsdagen.

 

Normal skoledag på mandag, den 4. juni 2007. Fri på Grundlovsdag, tirsdag, den 5. juni 2007.


SFO i sommerferien

Ligesom sidste år har Gideonskolens SFO åbent i den første og sidste uge i sommerferien. Det vil sige i uge 27: mandag, den 2. juli til fredag, den 6. juli 2007. Uge 32: tirsdag, den 7. august til mandag, den 13. august 2007.

Skolen starter tirsdag, den 14. august 2007, og SFO’en starter samtidig i almindeligt omfang. Det gælder kun for elever, som er tilmeldt SFOen i dette skoleår. Nye elever kan først være med i SFOen, når det nye skoleår er startet.

Forældre, som er interesseret i at benytte sommer SFOen, skal kontakte Ingelise Johansen for at skrive sig på listerne. Vi beder forældre om at give os klar besked om dage og tidsrum, hvor man ønsker at benytte SFOen. 

Skolefotografering

Så blev vi fotograferet igen i år. I tirsdags, den 29. maj 2007, kom Dansk Skolefoto og tog billeder af alle børn, klasser og hele skolen. Nu varer det er par uger, før billederne bliver klar. Der er ingen købetvang, men alle kan se billederne. Hvis man ikke vil have dem, skal de sendes retur. Beholder man billederne, skal de naturligvis betales.


PACE-betalinger

Alle forældre har på nuværende tidspunkt modtaget opkrævning for elevernes forbrug af materialer i perioden siden 1. januar 2007. Betalingsfristen er sat til den 14. juni 2007. Regningerne er sendt med eleverne hjem, og vi beder venligst forældrene være opmærksom på det. Spørgsmål til dette kan rettes til skolens kontor. 

Mundtlige prøver

På torsdag, den 7. juni 2007 skal vore ældste elever til den første af de mundtlige prøver. Det gælder engelsk. Eleverne får den sidste forberedelse i disse dage, så gælder det om at yde sit bedste på næste torsdag. Vi ønsker eleverne det bedste.

 

Begivenheder

Bonusbutik: Torsdag, den 14. juni 2007. Det bliver sidste bonusbutik i dette skoleår.

Undervisningsrapporter: Sendes hjem mandag, den 25. juni 2007. Der er ingen konsultation knyttet til denne gang.

Afslutningsfest: Torsdag, den 28. juni 2007. Skolens elever og nærmeste familie er velkommen til at deltage. Der er spisning knyttet til arrangementet. Det varer fra kl. 15:30 - 18.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER