Nr. 37 - 8. december 2006

Et vigtigt øjeblik

Temaet for denne uges andagter har været: "Et vigtigt øjeblik!" Da Gud greb ind i historien ved Jesu fødsel, var det et vigtigt øjeblik. Tænk, hvis Maria havde sagt: "Nej!" til at være Jesu mor. Tænk, hvis Josef ikke havde giftet sig med hende. Tænk, hvis vismændene var blevet hjemme. Tænk, hvis hyrderne havde lagt sig ned for at sove videre. Der var mange øjeblikke, som skulle passe sammen, for at Guds plan skulle lykkes.

Der er også øjeblikke i vore liv, som kan komme til at præge resten af livet. Beslutninger, som er taget, som har betydet alt eller meget for resten af livet. Vi har sikkert også oplevet at miste vigtige øjeblikke; enten fordi vi ikke tog nogen beslutning, eller fordi vi traf en forkert beslutning. Når alt kommer til alt, så er beslutningen om at tro på Jesus Kristus som Guds søn den vigtigste i livet, fordi den har betydning for evigheden. Josva sagde: Vælg i dag, hvem I vil tjene. Jeg og mit hus, vi vil tjene Herren.

En vigtig begivenhed

Når vi i dag har inviteret til "Jul på Gideonskolen" er det, fordi vi synes, at det er en vigtig begivenhed. Vi glæder os til at se skolens mange familier og gæster. Vi glæder os til at se eleverne vise det, de har arbejdet med i flere måneder. Vi glæder os til at være sammen i fællesskab om Gideonskolen. Vi glæder os ikke mindst til at vise, at troen på Gud har sin centrale plads i skolens liv. Vi ved, at gæster kommer langvejsfra. De skal sammen med alle andre være varmt velkommen.

Jul i gamle dage

Elever fra 2. og 3. klasse besøgte i onsdags Frilandsmuseet. Vore elever fik lov til at se og høre om jul i gamle dage. Det var både spændende og overraskende indtryk, de kom hjem med. Besøget var fyldt med aktiviteter, som eleverne nød. Det levende museum var en oplevelse at besøge. Tak til alle forældrene, som hjalp med at køre.

Besøg på rådhuset

På torsdag i næste uge, den 14. december 2006, besøger en del af skolens elever Vallensbæk Rådhus. Vi er ligesom tidligere år inviteret til at aflevere "et levende julekort". Eleverne viser udvalgte dele af "Jul på Gideonskolen", og bringer en særlig hilsen til borgmester og medarbejdere på rådhuset med tak for fornemt samarbejde i 2006.

Ind under jul

I næste uge henter vi det store juletræ. Det er elever fra de to ældste klasser, som i fællesskab udvælger og skover træet.

Fra næste uge og frem til juleferien viser vi små videoglimt af udvalgte film for skolens forskellige aldersgrupper. Også det er en tilbagevendende tradition.

Torsdag, den 21. december 2006 er sidste skoledag inden juleferien. Dagen slutter kl. 11, og der er ingen SFO denne dag. Skolens medarbejdere har en julefrokost som afslutning på året.

Torsdag, den 4. januar 2007 er første skoledag efter juleferien. Alle elever møder normalt til en helt almindelig skoledag i det nye år.