Nr. 34 - 17. november 2006

De gode evner

I denne uge har Else Lange udfordret vore elever i andagterne til at bruge de gode talenter. Man kan bruge dem for sig selv eller man kan bruge dem i Guds tjeneste - det vil sige bruge dem til at gøre noget godt for andre mennesker.

Vi kender alle sammen beretningen om Samson. Gud gav ham en særlig styrke. Ofte brugte han den for sig selv og udførte nogle vældige handlinger med sine kræfter. Efterhånden fandt han sig selv i forhold til Gud og brugte sine kræfter på en anden måde.

Kong David var en mand efter Guds hjerte. Han var musiker og brugte sit talent til glæde for andre. Selv om han også trådte ved siden af, vidste han, at tilgivelse og genoprettelse var vejen tilbage til Gud. Kong Salomo var Davids søn. Han var den klogeste mand, som har levet. Han ønskede visdom frem for rigdom og Gud gav det til ham. Evner - eller talenter - har vi alle sammen fået. At bruge dem til glæde for andre er at tjene Gud.

Advent på Gideonskolen

På Gideonskolen har vi mange traditioner i jul og advent. Vi nærmer os igen denne festlige og farverige tid. På fredag i næste uge pynter vi skolen til advent og jul. Stjernerne sættes op i vinduerne og guirlander og lys vil pynte op på skolen. En del af de elever, som ikke deltager i fodboldstævnet i Køge, vil hjælpe os med at pynte op. Det bliver festligt.

Det sidste bogstav

ABC-klassen er nu i gang med det sidste bogstav. Derefter skal eleverne testes, og så starter den intensive læsetræning. Det er en spændende tid, som hvert år giver nogle dejlige oplevelser med børnene. På fredag i næste uge holder ABC-gruppen en lille fest som afslutning på den første del af læsetræningen.

Fodboldtræning

Næste fredag, den 24. november 2006, skal en del af skolens elever deltage i et indendørs fodboldstævne sammen med andre kristne friskoler i Ravnsborghallen i Køge. Eleverne kører frem og tilbage i bus, og skal møde lidt før normal skolestart og kommer hjem lidt efter normal skoleafslutning. Der sendes besked hjem om dette i næste uge. Sidste år nåede vi langt, men ikke til pokalerne. Mon vi kommer så vidt i år?

Velkommen til

Jul på Gideonskolen

fredag, den 8. december 2006 kl. 15 - 18.

Vi glæder os til at se alle skolens familier til en festeftermiddag på skolen. Bedsteforældre, onkler, tanter og andre familiemedlemmer er også varmt velkomne. Skolens elever vil synge, spille og danse. Vi vil give en festlig optakt til julen.

Efter fyraften

På onsdag i næste uge har vi inviteret til et "efter-fyraften-møde" for interesserede forældre. Det sker cirka en gang i kvartalet. Vi samler lidt sammen på de mange henvendelser vi får fra forældre, som ønsker deres barn ind på Gideonskolen. Vi præsenterer skolen og fortæller meget om, hvad det betyder at have et barn på en kristen friskole.