Nr. 30 - 6. oktober 2006

Lejrskole på Lyngsbo

I næste uge er alle Gideonskolens elever på lejrskole. Turen går til Lyngsbo ved Fredericia. Vi mødes på mandag, den 9. oktober 2006, på Høje Taastrup Station. Seneste mødetid er kl. 10. Bagagen afleveres ved bussen, og derefter mødes vi med håndbagage i afgangshallen. Eleverne skal med tre forskellige tog. Det sidste hold har derfor lidt ventetid.

Vi kommer hjem igen fredag, den 13. oktober 2006. Også på turen hjem kører vi med tre forskellige tog. Alle elever har i går fået besked om, hvornår man kommer hjem. Bagagen kommer med bussen hjem.

Oplysningerne om transport ligger også på skolen hjemmeside, tryk HER! Er der spørgsmål til dette, så ring gerne til skolens leder på tlf.: 40 10 53 67. Vi glæder os til en dejlig uge med spændende aktiviteter og meget nyt at se og opleve.

Zoo som arbejdsplads

Vore elever i 8.-9. klasse havde en spændende dag i Zoologisk Have i onsdags. Eleverne besøgte Zoo’s forskellige værksteder, og deltog derefter i nogle af de daglige aktiviteter under ledelse af dyrepassere. Et "dramatisk" højdepunkt var slagtning af høns og fodring af prærielossen med dem. Hønsene skulle renses, og indmaden deles op i forskellige grupper. For de fleste elever var det første gang, man opleve det. Der var megen nyttig information til eleverne om biologi og erhvervsvalg.

Jorden renser vandet

I går deltog vore ældste elever i et projekt på Landbohøjskolen i København. Det var et led i geografiundervisningen. Emnet var: Jorden renser vandet. Det er godt for vore elever at møde mennesker med stor ekspertise på de faglige områder. Her kan man på universitetsniveau illustrere og forklare forhold på en måde, som vi undertiden har lidt sværere ved på skolen.

Undskyld

Temaet for denne uges morgensamlinger har været: "Tilgivelse er nøglen til livet". Vi har været vidner til begivenheder i verden, hvor en "undskyldning" kunne have løst et stort problem. Når en sådan undskyldning ikke er givet, så har det udløst vrede og aggressioner. Vi har talt om vigtigheden af at modtage Guds tilgivelse og selv være klar til at tilgive andre.

Efterårsferie

Når vi kommer hjem fra lejrskolen, er der efterårsferie. Så har vi cirka nået den første fjerdedel af skoleåret. Det har været en god start, og vi oplever generelt en glæde på skolen mellem børnene og en lyst til at være sammen og lære.

Den næste lidt større begivenhed på skolen er forældre-elev-lærer-konsultationer. De vil foregå den 7. og 8. november 2006. Inden vi mødes til konsultation, vil undervisningsrapporterne være sendt hjem.

Spil Dansk Dagen

I lighed med sidste år deltager Gideonskolen også i år i den nationale "Spil Dansk Dag". Det foregår torsdag, den 26. oktober 2006. Vi har udvalgt nogle af sangene, som vi træner på lejrskolen. Vi er online med i projektet, så vi synger sammen med mange tusind andre børn i Danmark.