NYHEDSBREV

Nr. 29 - 29. september 2006


Lyngsbo

I går modtog alle skolens elever information om lejrskolen på "Lyngsbo". Den finder sted i uge 41. Det er fra mandag, den 9. til fredag, den 13. oktober 2006.

Eleverne skal møde mandag, den 9. oktober 2006 kl. 10 på Høje Taastrup Station med bagage. Bagagen lægges i bussen. Eleverne skal med tog. Det første tog kører kl. 10:43, og det sidste tog kører kl. 11:43.

Vi kommer hjem igen fredag, den 13. oktober 2006. Første hold ankommer til Høje Taastrup Station kl. 13:04. Det sidste hold ankommer kl. 15:33. Alle elever får nærmere besked i næste uge om deres personlige ud- og hjemrejsetidspunkter. De praktiske oplysninger fremgår i øvrigt af informationsmaterialet.

Betaling skal finde sted samtidig med aflevering af den hvide oplysningsseddel. Lommepengene skal afleveres samtidigt. Man kan også overføre pengene til skolens bankkonto. Husk at anføre forældrekontonummer og at pengene gælder lejrskole.

Vi glæder os til en spændende oplevelseslejr. Det er første gang, vi er på Lyngsbo, så vi har besøgt lejren for at være godt forberedt. 

Svampe, GPS og gener

I denne uge har de fleste elever i det store lærecenter haft foredrag om svampe, GPS og genteknologi. Vi har haft besøg af tre sagkyndige på områderne. Vi ved nu, at der er svampe overalt, at 24 satellitter styrer GPS’en, at gener er meget små, og at de styrer udviklingen af vores krop og planter og dyrs udvikling. Det har været en spændende uge med stor vægt på naturvidenskab. 

Kuglebaner og Rundetårn

I mandags og onsdags havde vi flere hold på ekskursion. Eksperimentariet udfordrede eleverne med opfindelser, og eleverne fik lov til at lave en meget stor og kompliceret kuglebane. Andre elever var i onsdags i Rundetårn for at opleve historie og astronomi. Også det var en sjov og spændende udfordring. 

Zoo og landbrug

Næste uge står i dyrenes tegn. Det gælder både de "vilde" og de "tamme". På onsdag skal det store lærecenter i Zoologisk have. De ældste elever skal opleve Zoo som arbejdsplads - de øvrige skal på opdagelse blandt alle dyrene. På torsdag skal de ældste elever på Landbo Højskolen for at se og opleve, hvordan jorden renser vandet. 

Befordring og andre tilskud

Nu er alle oplysninger vedrørende Gideonskolens "kilometerbehov" videresendt til Befordringsudvalget. Nu venter vi på resultatet af fordelingen af tilskud. Også skolens ansøgning om tilskud til SFO og skolepenge er videresendt til behandling i Fripladsudvalget. Vi får nok først besked på alle disse områder i december. Derefter skal bestyrelsen fordele tilskud til forældre, som har ansøgt. 

  Bibelen er en vigtig bog

I denne uge har temaet for skolens andagter været: Bibelen. Bibelen er Guds Ord, og derfor kommer vi ikke uden om det på en kristen skole. Den står centralt i alt, hvad vi laver, og er vores rettesnor for livet og viser vejen til himmelen. Elever, som ønsker at købe en Bibel, kan gøre det på skolen. En billigudgave koster 100,- kr. og den lidt finere koster 200,- kr. De fleste af skolens elever har deres egen Bibel. Vi ønsker meget, at alle skolens elever har en Bibel.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER