Nr. 28 - 22. september 2006

Naturvidenskab

I næste uge afholdes Naturvidenskabelig Festival i hele landet. Blandt de mange arrangementer er besøg af nøglepersoner fra forskellige højere læreanstalter eller forskningscentre på landets skoler. Vi har været tidligt ude og får besøg tre dage i næste uge. Besøgene gælder elever fra det store lærecenter og falder således ud:

Mandag, 25. september 2006 kl. 10: Mad, mug, medicin - skimmelsvampe kan alt (Ulf Thrane, DTU).

Tirsdag, 26. september 2006 kl. 10: GPS - nøjagtigere end menneskets stedsans (Ike Houmann Nielsen, Ingeniør).

Fredag, 29. september 2006 kl. 10: Hvad er egentlig genteknologi? (Charlotte Klinge, Novo Nordisk).

Mange forældre vil vide, at vi ofte har besøg på skolen eller arrangementer ud af huset med henblik på at styrke vore elevers viden og almene udvikling. Vi glæder os til den kommende uge med de spændende besøg.

Opfinderland

På mandag skal to elevgrupper besøge "Opfinderland". Eksperimentariet har i samarbejde med Danske Bank udstyret en bus med "opfindelser". Det er lavet på en populær måde, så vore elever fra 1. - 4. klasse vil få udbytte af det. Det er derfor disse elever, som skal deltage. Der er sendt nærmere besked med eleverne hjem, og eleverne blev i går forberedt på arrangementer. De sendes af sted i to hold.

Rundetårn

På tirsdag har vi planlagt et særligt besøg i Rundetårn for elever i 3.-5. klasse. De skal af sted i to hold i løbet af dagen for at se og opleve en ny udstilling. Det handler både om tårnets historie og om stjerner og planeter.

Lejrskole på Lyngsbo

Nu begynder detaljerne om lejrskolen at træde tydeligere frem. Vi kan orientere om, at de mindste elever skal med bus. Alle øvrige skal med tog. Vi skal af sted i to hold både på udturen og hjemturen. Det betyder at transportsituationen har løst sig på en rigtig god måde, takket være hjælpsomme forældres medvirken. Vi forventer i løbet af næste uge at hjemsende information om lejren, så man kan planlægge.

Himmelen er et dejligt sted

I denne uge har temaet for skolens andagter været: Himmelen. Forskellige medarbejdere har givet deres bud på, hvad det betyder for dem, at vi har himmelen i vente. Bibelen fortæller os en hel del, men der er også meget, vi ikke ved. Det gør ikke noget. Det vi ved er, at Gud bor der, og Han ønsker at være sammen med os - altid. Himmelen er lys, glæde, fest, gensyn ... og det er godt at vide og tænke på.

Nu stiger den

Elever i 6. klasse arbejder med temaet luft. I den forbindelse har de lavet forsøg med varmluftsballoner. Det var i overskuelig størrelse med affaldsposer og hårtørrer. Forsøget lykkedes, og det blev en festlig time. Det er i øvrigt 100 år siden, at Ellehammer fik sin flyver til at løfte sig - ikke meget; ikke længe; men den løftede sig. Vi forstår glæden ved den oplevelse.