Nr. 08 -  3. marts 2006

Forår?

1. marts er starten på foråret. De tre forårsmåneder er marts, april og maj. Nu er det just ikke forår, som har præget den sidste uge, men sne og frost. Solen har vist sig nogle øjeblikke, og det har også været dejligt. Det får jo en ende med vinteren, så hav lidt tålmodighed.

Foråret spirer

I går havde vore elever fra 2. klasse deres møde med foråret i Botanisk Have. Hvorfor vokser rødderne nedad? Hvorfor vokser bladene opad? Hvad laver rødderne? Bladene? Der er mange spørgsmål, som det er interessant at få svar på. Vore elever havde en rigtig dejlig oplevelse og blev mødt af venlige og dygtige lærere, som hjalp dem til at forstå mere om planterne i foråret. Så måske spirer foråret snart?

Forældrekonsultation

Nu er det igen tid til forældrekonsultationer. Vi inviterer alle skolens elever og forældre til at mødes med kontaktlæreren i elevens gruppe. De finder sted tirsdag og onsdag, den 14. og 15. marts 2006. I lighed med tidligere vil eleverne i løbet af næste uge få en nærmere beskrivelse af konsultationen og der bliver mulighed for at ønske tider, inden vi lægger planen fast i slutningen af næste uge.

Konsultationen er et personligt møde mellem eleven, forældrene og skolens lærere. Vi vil forsøge at give en evaluering af elevens aktuelle situation og planlægge for resten af skoleåret. Vi beder forældrene om at reservere tid, så vi så vidt muligt kan nå alle familier på de to dage.

Undervisningsrapporterne hjemsendes mandag, den 13. marts 2006, men de vil være tilgængelige på "Gideonweb" i elektronisk form i løbet af weekenden inden.

Kendte komponister

På mandag starter vi et projekt for elever i 5.-6.-7. klasse. Eleverne vil tre mandage efter hinanden blive præsenteret for tre kendte komponister, deres liv og musik. Det er en del af skolens "byggestensprojekt" sammen med Sjællands Symfoniorkester. Projektet afsluttes med en koncert i Albertslund, den 25. marts 2006.

Terminsprøver

I denne uge har vi gennemført terminsprøver for elever på 9. og 10. klassetrin. Der er ca. 2 måneder til de afsluttende prøver. Det er derfor et godt tidspunkt til at prøve sig selv i forhold til de faglige krav. I næste uge skal eleverne færdiggøre uddannelsesplaner og udarbejde ansøgninger til ungdomsuddannelse.

Forårsprogram

Her er nogle datoer for de næste par måneder, som har at gøre med større arrangementer. Ud over disse er der mange andre begivenheder, som vi glæder os til at afsløre lidt ad gangen.

Mandag, den 13. marts: Hjemsendelse af Undervisningsrapporter

Tirsdag, den 14. marts 2006 kl. 15 - 21: Forældrekonsultationer for alle grupper

Onsdag, den 15. marts 2006 kl. 14 - 21: Forældrekonsultationer primært for elever i 5. - 10. klasse. Nærmere invitation sendes hjem i næste uge.

Torsdag, den 6. april kl. 18:30: Forårsfest på Gideonskolen - familiearrangement.

24. - 28. april: Lejrskole på Hvidekilde