Nr. 06 -  10. februar 2006

Kyndelmisse

Kyndelmisse er den 2. februar. Fra gammel tid er den dato blevet opfattet som den koldeste dag på året, det er her "vinteren vender". Kyndelmisse kender vi blandt andet fra digteren St. St. Blichers sang: "Det er hvidt derude". Jeppe Aakjær skriver i sin sang: "Sneflokke kommer vrimlende" om Kjørmes Knud, som er en anden betegnelse for kyndelmisse-knude - et knudepunkt - vendepunkt.

Baggrunden for kyndelmisse er, at den 2. februar ligger lige mellem de to datoer 1. november og 1. maj. 1. november blev i gamle dage betragtet som vinterens første dag, og 1. maj som den første forårsdag.

Nu var det ikke så koldt sidste torsdag, men der var sne, og vi har i denne uge oplevet megen sne-smeltning og meget vand. Der har ikke manglet fantasi fra vore elever til at bruge både sneen og vandet kreativt. Nogle er da også blevet lidt våde, men det har vi også forsøgt at afhjælpe.

Vi kan varmt anbefale et par ekstra sokker i skabet og måske et par bukser, så kan man klare mange situationer. Det er netop i disse dage, at det er særligt vigtigt med indesko, så fødderne kan få det tørt og godt i timerne.

Midtvejsmøde

Så er det på onsdag, den 15. februar 2006 kl. 19:00 - 21, vi mødes til forældresamling på Gideonskolen. Det har været annonceret i nogle uger, så vi håber på, at rigtig mange forældre har afsat tid til at være med. Mødet er kun for de voksne.

Mødet har en naturlig tre-deling. Første del er information om Gideonskolen generelt. Hvordan er første halvdel af skoleåret gået? Hvordan ser økonomien ud? Hvilke udfordringer er mest påtrængende lige nu? Hvilken pejling har vi på næste skoleår? Det er blot nogle af de spørgsmål, som bliver besvaret. Anden del er samling i gruppen samme med kontaktlæreren. Tredje del er et frit samvær omkring kaffen.

Der sendes sammen med dette nyhedsbrev en særlig invitation med børnene hjem. Vi beder forældre om at tilmelde sig, så vi på mandag har et overblik over, hvor mange vi bliver. Velkommen til Midtvejsmøde.

Velkommen til

Midtvejsmøde

Onsdag, den 15. februar 2006 kl. 19:00 - 21.

Mødet er for alle skolens forældre.

Vinterferie og SFO

I uge 8 er der vinterferie på Gideonskolen. Der er også ferie i SFO’en. Vi minder forældre om dette, så de i god tid kan finde anden pasning til deres dreng eller pige, hvis der er behov for det.

Bonusbutik

På torsdag, den 16. februar 2006, har vi igen bonusbutik. Eleverne har gennem de seneste måneder samlet deres bonus sammen, og nu kan det omsættes i butikken.

Eleverne får bonus for ansvarlighed og omhyggelighed med det daglige arbejde, og disse bonus kan byttes til praktiske og nyttige ting og sager, som bonusbutikken tilbyder. Denne gang er det specielt, fordi bonusbutikken sættes op onsdag eftermiddag. Så kan forældrene få lejlighed til at, hvad der tilbydes.