Nr. 05 -  3. februar 2006

Leg og hygge med sne

Også denne uge har på forskellig vis været præget af sneen rundt omkring os. De to mindste grupper nåede på kælkebakken i mandags, og i alle frikvarterer har der været gang i de mange lege med sne. Nogle elever har kælket, andre har bygget igloer og andre igen har skovlet sne sammen med Charlie.

Vi har passet godt på de store sneskred fra taget og de mange istapper, så vore elever ikke kom til at befinde sig i unødig fare. Det har været en hyggelig og sjov uge.

Musik og sang

I går havde vi besøg af Elisabeth Gjerluff Nielsen. Hun er en dygtig dansk sangerinde. Eleverne i 7. og 8. klasse fik en præsentation af hendes liv som kunstner og lyttede til prøver på hendes mange sange. Det er den slags spændende oplevelser, som giver farve i hverdagen.

Førstehjælp og TOMS

I mandags var vi på TOMS chokoladefabrik med 4. klasse. Det er altid en tur, som vækker opsigt. En af skolens forældre er ansat på TOMS, så der faldt lidt ekstra af på turen undervejs.

I tirsdags havde 3. klasse førstehjælpskursus med skolens sundhedsplejerske. Mange nyttige råd blev givet, og eleverne fik anledning til at prøve teorierne i praksis på hinanden.

Enevælde i Danmark

Elever fra 6. klasse besøgte i går Nationalmuseets udstilling om "Det enevældige Danmark". Det er et led i danskundervisningen og rummer selvfølgelig også andre fagområder. En god tur.

Type-Master

Elever i 5. klasse har i denne uge gennemført et kursus i tifingersystem til computerens tastatur. Det har været hård træning, men der ses også resultater. Benedikte Back har været instruktør.

På skøjter

En del af de ældre elever på skolen har i denne uge haft privilegietur til Frihedens Skøjtehal. Eleverne har samlet bonus sammen gennem længere tid til denne tur. Vi valgte at tage dem med i to omgange, så det blev mere overskueligt for den enkelte at deltage. Der blev tid til megen hygge på skøjterne. Enkelte af vore elever har fået undervisning på området, og de var til stor inspiration at se på.

Forårsplan

Vi er nu klar med hovedtræk af en forårsplan. De vigtigste datoer er nævnt herunder:

Midtvejsmøde: Onsdag, den 15. februar 2006 kl. 19:00

Terminsprøver: Uge 9

Forældrekonsultationer: Tirsdag, den 14. og onsdag, den 15. marts 2006

Forårssamling: Torsdag, den 6. april 2006 kl. 18:30

Skriftlige prøver: 8. til 10. marts 2006

Mundtlige prøver: 30. maj til 21. juni 2006

Lejrskole: Uge 20 eller 21 (endnu ikke afklaret)

Afslutningsfest: Torsdag, den 22. juni 2006

Midtvejsmøde

Velkommen til Midtvejsmøde onsdag, den 15. februar 2006 kl. 19 - 21. Mødet er for alle skolens forældre. Vi vil give en orientering om skolens udvikling både fagligt, miljømæssigt og økonomisk. Der bliver også tid til at mødes med kontaktlærerne. Der hjemsendes yderligere information senere.