Nr. 04 - 27. januar 2006

I sne står urt og busk

Der har ikke manglet vinterudfordringer i denne uge. Sneen har dækket landskabet omkring skolen. Det har været koldt og smukt. Eleverne har nydt de særlige udfordringer, som sneen giver. Ganske vist må man ikke kaste med den på skolen, men der er mange andre muligheder for at lege med den.

Den store "dille" i denne uge har været glidebaner. De ligger bag huset på mooncarbanen. Da vi alligevel ikke kan køre med mooncars har vi accepteret glidebanerne. Det har givet lidt knubs, men i det store hele er det forløbet flot. Eleverne har været gode til at give plads for hinanden og hjulpet hinanden til rette.

På kælkebakke

En anden spændende udfordring har vi haft i dag. Eleverne fik lov til at tage kælke med i skole. Bag ved skolen er der en kælkebakke, som vi før har haft glæde af. I overskuelige grupper har eleverne været op og ned ad bakken og oplevet glæde ved at være sammen i et spændende vejr. Det gav røde kinder og godt humør. Vi tror at det også er godt for hverdagen på skolen, når der er plads til en fælles udfoldelse af denne slags.

Ikke så ringe endda

TV2-nyhederne oplyste i onsdags, at danske skoleelever har for dårlige computerforhold i folkeskolen. En undersøgelse lavet af OECD placerer Danmark på en 11. plads, når det gælder IT i skolen. Der er fem danske elever om en computer, mens amerikanerne kun klemmer tre børn ned bag hver skærm. Det er især pigerne, der som følge af problemet ikke interesserer sig for IT-uddannelser, skriver Idag - Industriens Dagblad.

På Gideonskolen står det ikke så ringe til. Vi har netop afsluttet vores indberetning til Undervisningsministeriet om skolens udstyr og udvikling på dette område. Vi har en elevfaktor på 0,27 (0,30 ved korrektion for BH klassen) hvilket er tæt på tre elever om en computer. Det er vi glade for - og det tror vi også, at vore elever er.

Tilskud

På mandag fremsendes fripladstilskud og SFO tilskud til ansøgere blandt skolens forældre. Vi har modtaget 37.380,- kr. i Fripladstilskud og 10.140,- i SFO tilskud. Disse beløb er nu fordelt mellem berettigede forældre og videresendt på forskellig vis. Hvis nogen er usikker omkring dette, er man velkommen til at kontakte skolens kontor.

Midtvejsmøde

Velkommen til Midtvejsmøde onsdag, den 15. februar 2006 kl. 19 - 21. Mødet er for alle skolens forældre. Vi vil - som alle andre år - ved denne anledning give en orientering om, hvordan skolens udvikling ser ud både fagligt, miljømæssigt og økonomisk. Samtidig ser vi tilbage på halvåret og glæder os over de mange gode ting, som er sket.