NYHEDSBREV

Nr. 37 - 9. december 2005Jellingestenene

Hvide Krist

Bisp Poppo var en tysk præst, som blev udsendt til Danmark i midten af 900-tallet. Han deltog i en diskussion ved Harald Blåtands palads. Hvem er stærkest - Hvide Krist eller de gamle hedenske guder. Ifølge traditionen overbeviste Poppo Harald Blåtand om den kristne tro ved at bære glødende jern i sine bare hænder og bagefter fremvise sine uskadte hænder. Harald Blåtand erklærede Danmark for kristent på baggrund af dette. "Den Harald, som gjorde danerne kristne", skrev han om sig selv på den store Jellingesten, som ærede hans far, Gorm den Gamle.

For et par år siden var en af TV’s julekalendere: "Jesus og Josefine". I år er det: "Valhalla". Det er sikkert også en spændende historie, men den har udgangspunkt i en gammel hedensk mytologi. Det bliver interessant at se, om Jesus får nogen plads i den julekalender.

Kampen mellem gammelt hedenskab og kristen tro er der stadig. På Gideonskolen vil vi gerne bidrage til afklaringen ved vores klare fokus på troen på Jesus Kristus, som kom til jord for at blive verdens frelser. 

Hjemme igen

I mandags kom vore to lærere og de ældste elever hjem fra deres skolerejse i Sydafrika. Tirsdag morgen kunne vi byde dem velkommen tilbage og lytte til deres mange indtryk fra turen.

Det har været inspirerende, spændende, anderledes, udfordrende og forfriskende. De har set, hørt og oplevet noget helt anderledes. Det gælder både sprog, kultur, geografi, historie og politik. Men konferencen med 1.700 deltager har sat varige spor. Den har bragt en afklaring og fornyelse i troen på Gud, som mange kan fortælle om. Vi har kun lige snuset til de mange beretninger og har til gode at se billeder, video og meget andet, som forstærker de umiddelbare signaler, vi har modtaget. 

Jul på Gideonskolen

Så er det i eftermiddag, vi afleverer de mange ugers forberedelse til skolens familier. Det plejer at være en utrolig dejlig fælles oplevelse. Vi har en forventning om, at det også i år bliver mindeværdigt. Vi glæder os til at modtage de mange gæster. Vi har i år kaldt programmet for en "Julehilsen". Fokus er på kærlighed. Kærlighed mellem Gud og mennesker og kærlighed mellem børn og forældre. Vi vil gerne aflevere en varm og kærlig adventshilsen til alle og dermed ønske en rigtig og glædelig jul 2005. 

Vallensbæk kommune

I næste uge får vi besøg af borgmester Kurt Hockerup. Vi plejer at have dette besøg lidt tidligere, men p.g.a. valget er det først blevet nu. Vi opdaterer borgmesteren om skolens virke og glæder os til at forny og bekræfte vores samarbejde.

På torsdag skal vi så aflevere et levende julekort på Rådhuset. Det bliver en udvalgt del af skolens elever, som deltager i arrangementet. Det er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor vi møder personalet på rådhuset og synger julen ind. 

De små synger

I dag har vi afsluttet knap tre uger med "De Små Synger". Eleverne har i dag ved vores morgensamling givet en smagsprøve på deres kunnen. Vi siger tak for denne gang til Rose Birgitte Pedersen, som sammen med skolens medarbejdere har givet eleverne en ny oplevelse af de gamle sange. Tak for indsatsen.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER