NYHEDSBREV

Nr. 36 - 2. december 2005


 


 

Nu er det december

Det gik godt i fredags med vores klargøring af skolen til jul. Nu lyser stjernerne - og alle de andre lys på juletræerne og guirlanderne. Det er rigtig hyggeligt at komme forbi skolen - især om aftenen, når lysene bliver særlig tydelige.

I vores morgensamlinger har vi fokus på juleevangeliet og på julens sange og salmer. Hver morgen tændes adventslyset. Elever får på skift lov til at tænde, og det giver hygge og gode forventninger.

I næste uge har vi "Jul på Gideonskolen". Det er en særlig anledning til at samle skolens familier og i gennem forskellig optræden sætte julen i fokus. Det glæder vi os til. Det betyder også, at der i den næste uge bliver meget træning, så vi er klar til en stor indsats på næste fredag. 

Familiejul på Gideonskolen

Hjertelig velkommen til Familiejul på Gideonskolen fredag, den 9. december 2005 kl. 15 - 18. Vi glæder os til at se alle skolens familier og deres nærmeste pårørende til skolens traditionsrige julesamling. Vi sætter fokus på det centrale og traditionelle i julen og udtrykker det i sang, musik, dans og tale. Vi byder på en lille forfriskning. Velkommen på fredag.


En fin tredjeplads

I fredags deltog ca. 50 af skolens elever i den indendørs fodboldsturnering "Billesborg-Cup" i Ravnsborghallen i Køge. Vi deltog med syv hold. Vore elever gjorde en stor indsats og spillede flot. Kampene blev afviklet med rimelig retfærdighed. Vi vidste godt, at vi ville mangle de store elever, som er i Sydafrika, men også på det niveau kom vi pænt igennem. I begge puljer klarede vore elever sig frem til en tredjeplads. Det er vi stolte af - tillykke med det. 

Nu læser de

Eleverne i skolens ABC-gruppe (1. klasse) fik i dag deres diplom, fordi de har afsluttet bogstavindlæringen. De er kommet godt igennem den afsluttende test, og på mandag får de så den første læsebog. Nu kommer den intensive fase med læsetræning. Vi har heldigvis god erfaring med dette, og det lykkes almindeligvis rigtig godt. Eleverne har haft en ABC-fest. Man har bagt julekager og lavet julekort. 

Nationalmuseet

I går og i dag har vi haft tre klasser på besøg på Nationalmuseet. Alle tre grupper har haft en guidet tur gennem "Klunkehjemmet" og "Jul på Grønland". Det er nogle anderledes oplevelser, som skal åbne børnenes øje for livsvilkår i gamle dage og i andre kulturer. 

Snart hjemme

På mandag lander vore store elever fra deres skolerejse i Sydafrika. Det har været en fantastisk oplevelse for dem, og vi glæder os til at se og opleve deres reaktioner. De to sidste dage har de været på ekspedition i et naturreservat nord for Durban. De har overnattet i reservatet og været på tæt hold af de fleste af de kendte, store dyr i Afrika.


Datoplan

29. november 2005: Sidste frist for betaling af skolemælk. Er det glemt, så kan det måske endnu nås.

 9. december 2005: Jul på Gideonskolen kl. 15 - 18

13. december 2005: Borgmester Kurt Hockerup besøger Gideonskolen.

15. december 2005: Vi besøger Vallensbæk rådhus og afleverer et "levende julekort"

22. december 2005: Sidste skoledag. Eleverne får fri kl. 11:00. Der er ingen SFO.


Din browser understøtter desværre ikke plug-in!
Tryk på play knappen for at se en lille billedkavalkade
Dobbeltklik på billedet for fuld skærm!

Se flere billeder fra ugen, tryk HER