Nr. 35 - 25. november 2005

Advent

Det er første søndag i advent den 27. november 2005. Vi har ganske vist set en del til den kommercielle jul allerede, men det er nok ikke det, vi interesserer os mest for som kristen skole.

Vi glæder os til adventstiden. Det er hyggeligt - det skaber glæde - større åbenhed og varme mellem mennesker, og så er det en fantastik anledning til at fortælle om julens virkelige indhold.

Advent betyder forventning. Dengang Jesus blev født var det forventning om Messias, som skulle komme. Han blev - og er - Gud midt iblandt os. Jesus viste med sit liv hvem Gud er. Han lærte os, hvordan vi skal behandle hinanden og have en levende kontakt til Gud som vores Far i Himmelen.

På Gideonskolen møder børnene fortællingen om, hvordan et gik til, da Jesus kom til jorden. Vi fortæller også, hvorfor han kom og hvad vi kan bruge det til i dag. Det gør vi gennem præsentationer, sang, musik og tale. Julens evangelium er fyldt med glæde og overraskelser. Det glæder vi os til at dele med børnene i år.

Juletraditioner

I dag blev Gideonskolen pyntet. Stjernerne lyser nu i alle skolens vinduer, og der er dekorationer mange steder. Vi har klædt huset på til fest. Det er kun en af de mange traditioner, vi har ind under jul. I festsalen er der opsat guirlander og en særlig adventsdekoration med lys. Der er musik i den gule forhal, når eleverne møder og i frikvartererne.

Når vi kommer lidt nærmere julen, vil eleverne på forskellige niveauer se dagens "kalender". Det er et videoklip af en fortælling, som vi synes slår de rigtige toner an hos eleverne.

Familiejul på Gideonskolen er også en af traditionerne. Vi skal også i år besøge Vallensbæk Rådhus og aflevere et "levende" julekort. Også så er der i øvrigt mange ting, vi ikke har nævnt, som også hører med - som små og større overraskelser.

"Levende" julekort, Vallensbæk Rådhus 2004

Familiejul på Gideonskolen

Fredag, den 9. december 2005 kl. 15 - 18. Vi glæder os til at se alle skolens familier og deres nærmeste pårørende til en festlig optakt til jul. Eleverne medvirker med dans, sang og drama, og vi byder på en lille forfriskning. Velkommen - reservér dagen!

Ingen svømning

I næste uge er der projektuge på Egholmskolen, derfor er der ingen svømning for vore elever.

Billesborg-Cup

I dag gælder det. Ca. 50 af skolens elever deltager i "Billesborg-Cup". Vi har 7 hold med elever fra 4. til 8. klasse. Det er uvist om vi henter pokaler hjem, men det vigtigste for os er at være med og dyste fair og fornuftigt. Alligevel glæder vi os til at høre, hvordan det er gået. Mere om det i næste uge.

Skemajusteringer

Rikke Blak-Kristiansen afslutter sin opgave på Gideonskolen med udgangen af november. Rikke lovede at hjælpe os frem til december, og det har hun gjort. Vi ønsker hende held og lykke med de nye udfordringer og tak for indsatsen på Gideonskolen.

Vi har i denne uge afprøvet den nye engelsk model. Timerne læses af skolens øvrige lærere. På mandag får eleverne det justerede skema, så alle kan følge med og planlægge efter det.

Herover præsenterer vi skolens junior-band. De "store " er jo i Sydafrika, men vi har stadig gode talenter, som kan hjælpe morgensamlingerne på vej. De gør det rigtig godt, og vi er stolte af dem.